fredag, maj 27, 2011

60 milaren - Epilog

Sen jag kom hem från helgens 60 milare har jag tagit det ganska lugnt med cyklingen.
Det dagliga cykelsuget kommer av sig för några dagar efter dom långrundorna och det känns rätt skönt just nu att brevetserien är avklarad.
Nu återstår egentligen bara att träna inför PBP :-)
Som ett litet minne från 60 milaren, har jag också en "Abscess" lite illa placerad som gör att cykling är allt annat än njutbart i sittande position.
Hungrig hela tiden de första dagarna efteråt men annars rätt ok.
För att stilla den värsta cykelhungern som började komma tillbaka efter några dagar, tog jag ut den heldämpade skogshojen på en tur i Lövsta skogarna för en timmes skumpande över stenar och rötter, mellan granar och buskar.
Tack vare ett kedjesläpp deluxe, trampade jag helt plötsligt luft, tappade balansen och krafsade plötsligt omkring inne i en buske/litet träd.
Som ett litet minne från den turen, har jag nu kompletterat min "Abscess" med ett par snygga skrapsår längs vänster lår.
Summering: Cykling ger minnen oavsett längd. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ärr är ballt!

Tille sa...

Jojo, skogcykling är farligt. Jag lyckades krocka med ett träd i tisdags. Men det verkar som att du aspirerar på att både hänga med på tisdagsrajder och Hovets torsdagsträning. Men vila rumpan en stund först. Det har du förtjänat.

Anonym sa...

Om din "abcess" är vad jag tror bör du vara förberedd på att det i värsta fall kan bli en långdragen historia. Jag drabbades av en böld, ganska djupt under huden, förra året och det dröjde tre månader innan den hade mognat tillräckligt för att varet skulle komma ut. När varet väl kommit ut läkten den. Var på vårdcentralen en gång men fick det vanliga svaret: "Avvakta, kom tillbaka om det blir värre".

En sökning på Google ger vid handen att det ibland kan vara befogat att öppna bölden kirurgiskt, med åtföljande antibiotikabehandling.

Om du söker på "saddle sores" kan du även få tips på hur man gör för att undvika det hela, som t.ex. att vara väldigt noga med hygienen, aldrig använda samma (otvättade) cykelbyxor två dagar i rad, använda chamois creme (innehåller ofta något antiinflammatoriskt ämne), byta position på sadeln ofta, stå upp och trampa korta sekvenser etc.

Gula stafylokocker tycks oftast vara boven i dramat.

Nypan sa...

Tack anonym för din omtanke.
Det är först agången jag råkar ut för det och jag har läst på en del kring orsaker som i mitt fall inte handlar om otvättade byxor eller avsaknad av byxsalva.
Det är redan under betydligt bättre kontroll än i början av veckan och kommer nog vara återställd om några dagar hoppas jag.
/N