fredag, maj 20, 2011

Ett varv runt en sjö

I juni månad kommer flera tusen cyklister att trampa ett varv runt en sjö när dom kör 30 mil runt Vättern när dom kör motionsloppet ( ?) Vätternrundan.
Det har jag också gjort, men fann ingen riktig tjusning i det och kommer inte cykla Vätternrundan i år heller utan cyklar hellre breveter som också är ett krav om man har för avsikt att cykla Paris-Brest-Paris som går av stapeln i augusti i år.
Hitills i år har jag cyklat igenom två stycken 20 mils breveter, en 30 mils brevet och en 40 mils brevet.
Nu är det dags att ta hand om upploppet i kvalificeringsserien inför Paris-Brest-Paris, och cykla det slutliga 60 milaren. Förra året gjorde jag det från Västerås, med tankarna på min pappa som gick bort samma vecka förra året.
I år ska jag trampa dom 60 milen runt en sjö då vi väljer att köra det loppet med start i Sundsvall. Efter start siktar man helt enkelt in sig på Östersund, tar ett varv runt storsjön för att slutligen rulla ner mot Sundsvall igen.
Har förutom den första 20 milaren haft gott sällskap av Jonas på samtliga breveter och kommer plåga honom med min närvaro även på 60 milaren.
Hoppas på bra väder och en god tur.

5 kommentarer:

Tille sa...

Lite avundsjuk på den rundan. Verkar som en fin runda. Och det fina sällskapet vill man ju egentligen inte missa. Men men, det får bli en annan gång.

Du kommer twittra, eller hur? :-)

Nypan sa...

Synd att du inte hänger på Tille, det hade varit skoj.
Och nej, jag twittrar inte på rundorna. För mycket bök att ta fram läsglasögon och allt det där som behövs i min ålder.

Tobbe Arnesson sa...

321:an mellan Mattmar och Svenstavik är rätt fin, om det nu är den ni ska trampa.

God tur!

Mikael Carlsson sa...

Hej! kör du 60 i helgen? lycka till. Själv siktar jag på att klämma 40 i morgon. Vättern är cirkus men jag kör nog en bullrunda i år.
mvh
mc

Fikasvettot sa...

Fast på 60-milaren från Tumba är man nere vid Vättern och vänder på samma dag som Vätternrundan.

Som gjort för att förvirra den som skall stämpla i Ödeshög. "Nej, ett annat cykellopp."