söndag, augusti 18, 2013

Som bortblåst

Dom hade väl lovat uppehållsväder och frun med barn skulle ta picknick korgen till sjöhistoriska för den årliga utomhuskonserten.
Jag ville inte ta uppmärksamheten från de som skulle framträda där och valde att stanna hemma för att istället cykla av mig lite.
Började väl istället med att rensa ogräs och glo på TV och tyckte väl att soffan var rätt behaglig så här dagen efter den årliga kräftskivan. Hade nog inte heller några egentliga planer med min ev. cykelrunda förutom att cykla snyggt vilket man bör göra emellanåt. Hade till och med slängt på lågprofilhjulen ( och nu blir inte Bjorre glad ), för att inte vara så snabb.
Tiden gick innan jag till sist pressade in gubben i lycrabyxorna och dagen till ära en vit TORM tröja.
Ska man cykla snyggt så ska man vara lite snygg också tänkte jag för mig själv medans jag petade mig i näsan, släppte en brakskit och rullade iväg.
Tog sikte på Bålsta och fick då en idé om att Sigtuna behövde en dos av ögongodis. Och det gick så fint i kantvinden hela vägen till Bålsta, förutom mot Kalmar där vinden var kompakt i nyllet.
Morsade lite elegant på makarna Permatz som slet i motvinden vid Erikssund och svängde sedan av mot Sigtuna. Hade väl förväntat mig att folket skulle stå längs vägarna när jag cyklade igenom men jag hade väl cyklat för fort eller så hade ryktet om min närvaro inte nått ut i stugorna.
Efter Sigtuna väntade två saker, eller egentligen tre.
1. Märsta
2. Hem
3. Kompakt motvind SATAN hela vägen
Rullade in på Statoil i Märsta och unnade mig för en gångs skull en liten paus med bulle och coca-cola innan nr 3 tog över. Motvind i nyllet de luxe och på en del sträckor var hastigheten runt 20 km/h med händerna i bocken. Men det gick väl det också och eftersom jag hade bestämt mig för att cykla snyggt så var allt annat såsom snitthastighet, hastighet, distans, +ANNAT bortprioriterat.
Fick en fin regnskur på mig också och tyckte såklart att det var toppen eftersom jag har en liten faiblesse för regn. Fin runda blev det ändå, 111 km, motvind, lite fika, lite mustasch, lite regn och cykla snyggt.
Nångång ska jag bara ta bilen ut till Märsta och sitta där och se läcker ut.1 kommentar:

Bjorre sa...

Lågprofil?! ;)