söndag, januari 31, 2010

Dancing fetto- Happy feets

Visst hade ni rätt några av er.
Fettokisssen har börjat dansa, på riktigt! Eller riktigt och riktigt. Försök till dans i alla fall.
Jag och kära frun har ju snackat om det i nåt år, men inte kommit för oss. Men när nu Fanny skulle byta dansskola visade det sig att det fanns en kurs som skulle passa oss, i anslutning till hennes tid. Så nu är dom kommande veckornas söndagskvällar ganska bestämda gällande sysselsättning. Det är dans helt enkelt. Grunderna i s.k 10-dans, med både vals, samba, rumba, tango, osv. Allt sånt som man gärna vill kunna bemästra men helt enkelt inte kunna.
Idag fick vi lära oss grunderna i vals och samba. Och det var fan i mig bland det roligaste jag gjort på bra länge. I sommar blir det snabbkurs för cykelgubbarna när vi stannar och fikar på nån sketen bensinmack på långrundorna :-)

söndag, januari 24, 2010

Kompletterande träning


Nu jävlar ska här tränas!
Men ingen fjollig cykelträning, trainerpass eller fåniga bortkastade timmar på nåt svettigt gym.
Från och med slutet av januari ska jag i 10 veckors tid få svettas ordentligt.
Det här ska bli skojigt, och säkert jobbigare än jag tror.
Förhoppningsvis krockar det inte med cykelträning/breveter. Men det är mer en kompletterande träning, i den mån jag kallar det träning. Nyfiken?

lördag, januari 16, 2010

På slingriga snöiga stigar


Det verkar skita sig fullkomligt för min del med långrundor den här vintern. Första Oetzi rundan var "fel" datum för mig. Och idag den 16/1, var egentligen "rätt" datum, men eftersom kära frun fyller år om 3 dagar och vill firas idag, blev det också "fel" datum.
Men med minnet färskt, och suget kvar efter pannlampsturen i Lövstaskogarna tidigare i veckan, lyckades jag frigöra några timmar för att se hur stigarna var på dagtid.
Till skillnad från på natten, så möter man en hel del hundägare, som dessutom har hundarna lösa. Dom flesta har bra ordning på jyckarna, men en del ska liksom fram och skälla och härja.
Körde igenom Lövstaskogarna, genom hummelmora och vidare mot bruket. Vände strax före bruket och hittade några stigar tillbaka som visserligen inte var i lika fins skick som dom i Lövstaskogarna, men dugligt cykelbara.
Börjar nästan bli en ovana att cykla omkring i skogen. Var ska det här sluta?

Dagens bonusbild visar tecken på att någon annan i klubben hade kört där före mig, men troligtvis blivit avbruten i arbetet :-o

fredag, januari 15, 2010

Schyssta kurvor är det nya svarta

Att lägga ut sina pulskurvor på sina bloggar, är det nya svarta.
Speciellt när man har kört trainer, som också är det nya riktigt svarta svarta.
Bloggat har jag gjort några år nu, och trampat trainer har jag också gjort några år. Kört med pulsklocka har jag gjort i inte riktigt ett år, men börjar nu använda den vid varje trainerpass.
Och vips så börjar man lägga ut sina pulskurvor när man kört trainer på sin blogg.
Men det blir nog ingen vana tror jag. Det är säkert roligare att följa andras pulskurvor med större intresse än min, eftersom jag inte har några uttalade ambitioner om att vara snabb eller uthållig. Eftermiddagens pass var ett s.k 4x4 pass, som man klarar av på 50 minuter.
Kvällens aktivitet består förhoppningsvis av att få i mig några veteöl.
Undrar om jag ska ta dom i intervall också?

onsdag, januari 13, 2010

Intensiv onsdagslycka i Lövsta

Bilden är snodd från Mollebjörns blogg- rakt av utan att fråga- Sorry och tack :-)

Nåt jag inte gjort på flera år, är att cykla skog på vintern. Kan bero på att det knappt varit vinter de senaste åren, men säkert av andra anledningar också. Jag har inte cyklat på min Giant Anthem sen förra sommaren, dvs sen 2008 :-o
Ikväll var det dags för en runda med stommen i KBCK, dvs Johan & Patrik.
På med Dinotten på den gamla gamla fula hjälmen, och sen ner och möta upp utanför Johan. Sen var det rätt in i Lövstaskogarna och fullt blås.
Det märks ganska snabbt att man inte har cyklat skog på länge, då både teknik, balans och kvickhet liksom inte finns där överhuvudtaget. Ungefär halvvägs hade jag mysigt ont i högerknät, som kanske beror på kylan. Har fått det senaste veckan även vid pendling. Fick trampe en stund på lätta lätta växlar. Nog om ringrostighet och krämpor. Stigarna var kalasfina, snabba och mysiga som rackarns att fräsa omkring på. Och periodvis hittade man faktiskt nånting som går att likna vid "flyt".
Det var roligt som fan, och det här var nåt jag gör om så snart som möjligt igen. Tack Patrik och Johan för en kalasrunda!

Förresten: Min kameramobil suger hästpung. Nästa investering lär bli en ny mobil med bra kamera, eller en grym kamera.

/N

fredag, januari 08, 2010

Dubbla pass, och en sväng på stan

Ibland har man tack och lov nollkoll på läget.
Trodde för nån månad sen att minsta barnen började skolan på måndag och inte idag ( fredag den 8/1 ), vilket dom faktiskt gjorde.
Så dom gick till skolan imorse. Frun hade också tagit ledigt idag, så vi bestämde oss för en sväng på stan.
Men en bra ledig dag börjar man med att cykla. Och är det svinkallt ute, kan man köra trainer i en timme och lite till. Morgonen startade därför med ett pass 2 x 20 på tyngsta motståndet och låg kadens. I lurarna rullar mestadels In Flames. Life is good :-)
Snabb dusch, svepa en recovery med mjölk och banan, sen in till stan.
Vi ställde bilen, och tog t-banan in till S:t Eriksplan, en snabb Espreesso på Mellqvists kaffebar på rörstrandsgatan, och därefter en promenad till Roslagsgatan.
Lunch På Nero, och sen promenad längs sveavägen in mot stan. Snabb Espresso vid slöjdgatan, och sen promenad in till Gamla stan. Vände på klackarna och sen tillbaka till Hötorgshallen för inköp av korvar, ostar och vin. Här är det oftast Österqvists delikatesser som blir det primära stoppet. Så även idag.
Tillbaka med t-banan, men ett stopp vid Alvik för kort visit på "The best local bike shop there is", Alviks Cykel, för inköp av Polar Ir-USB "dongel"
(Markus såg lite väl slank ut, så jag stack till han några korvar från saluhallen )
Hem och hämta barnen i skolan.
Körde sen ett andra trainerpass eftersom jag inte blev riktigt mätt på morgonens.
Den här gången blev det ett 4x4 intervallpass. Men jag vågar påstå att dagens stadspromenad satt bra i benen. Ganska segt, men skönt att avsluta veckan med ett sånt pass.
Behöver jag säga att jag avslutade kvällen med en öl?

Och idag var jag värd det :-)

måndag, januari 04, 2010

2010- Grapefrukt och intervaller

Välkommen 2010!
Året som ska bli bättre än alla andra år jag levt, men inte i närheten så bra som 2011.
Nja, det där kanske inte stämmer om jag ska vara helt ärlig. Men jag ska försöka att göra det så bra som det bara går.
Jag öppnar upp året med att ändra på vissa dåligheter jag lätt drar på mig under hösten och julperioden. Så nu har jag kastat alla snackspåsar, alla godispåsar och lagt alla ölflaskor långt ner i källaren.
Äter en grapefrukt när jag blir sugen på nåt, och festar lite på en wasa sport knäckemacka.
Jag kör trainer med intervallpass som förhoppningsvis ger det där lilla extra när utomhuscyklingen ( pendling och malande på vintervägar räknas inte ) sätter igång.
Vintern håller just nu Stockholm i ett hårt grepp, vilket är ganska ovanligt. Så kallt att jag överväger att knappt cykla till jobbet när det är för kallt. knäna gav nästan upp idag, och nånstans måste man dra gränsen för vad som är vettigt och vad som är osunt.
Men grapefrukt fortsätter jag med. Det var ju till och med riktigt gott!
( undrar vilken öl som skulle passa till det )
/N