måndag, mars 26, 2007

Triss i trubbel

Ibland fasar man för vissa dagar. Det kan vara julafton, påskafton, långfredag, eller liknande helgdagar. det kan också för många vara de traditionella firmafesterna, eller mellandagsrean.
Jag fasar ibland för de dagar då systembolaget på sin hemsida, visar nyheter i sortimentet.
Fasan ligger i att dom ofta tar hem eett på tok för litet antal till ett på tok för litet antal butiker.
Det är på gränsen diskriminering.
Vid kvällens titt på systembolagets hemsida, blev jag först glad och nästan skrek till! Sen byttes den känslan till en obehaglig, kall, och olustig känsla.
Den 2 april har dom enligt sidan säljstart på Brooklyn Brown ale.
Glädjen kommer sig av att det är en ohyggligt smarrig ale. Det olustiga ligger i att dom verkar få in endast 24 flaskor till liljeholmen?
Till min gädje kommer även aprils tillfälliga nyheter att innefatta två andra favoriter:La Trappe: en holländsk Trapist. Lite jästig, brödig och aningen sötare i smaken än ex. Chimay. Men god.

Chimay vit: den ljusaste av Chimayerna. Bra som "inkörsport" om man gillar ljusare öl, men vill dricka nåt riktigt :-O

April blir en jobbig månad. Av trippla skäl.7 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag hade en vit månad till klockan 17:20 idag. Sedan blev vårsolen och atmosfären mig övermäktig. Jag var nödgad att ta min Blå Chiamy som stått i kylen sedan i fredags. Jag höll ut i 26 dagar. Jävlar vad gott det var !
Så en öl inan flyget på lördag är numer ej helt omöjlig. Om jag är sugen dvs... ;o)

//Skogling

Markus F sa...

Brooklyn Brown Ale var slut när jag kom till Systemet i Liljeholmen.. Jag fick nöja mig med Brooklyn Lager. Det är ju inte det sämsta, jättegott.. men det känns lite löjligt att hålla på och frakta ett sånt öl hela vägen från New York.

Markus F sa...

Glädje.. Det stod fyra flaskor Brooklyn Brown i hyllan på Systemet när jag kom dit för att handla påskdricka. Ska bli gott.

Nypan sa...

Jag langtar efter svenskt tangentbord och riktig bira. San miguel och amstel smakar kiss :-(

Markus F sa...

Nypan, det finns bara en sak som är värre an att vara utlämnad till att dricka San Miguel och Amstel, och det är att inte få någon bira alls.
För övrigt smakade Brooklyn som att en ängel pissade i gommen. Ren och skär lycka. Först smakade det apgott och sen blev jag snygg och smart.

Nypan sa...

Ha ha, det var en jäkligt kul beskrivning av känslan av att dricka ett gott öl. Kul att du gillade Brooklyn Brown ale Markus. Jag behöver nog ocks bättra på mitt useende och intelligens å det snaraste - köpa riktig öl alltså:-)

Johan Andersson sa...

Fast La Trappe blev inte så tillfällig tydligen. Införskaffade en idag som jag skall avnjuta när lillprutt har somnat.