tisdag, oktober 22, 2013

En kort runda med crux -utan krux

Ett krux kan liknas med synonymerna "hinder", "svårighet", "stötesten", "problem" etc.
Bland det bästa som finns är att slänga sig upp på en cykelcross och ge sig ut på stigar och grusvägar för att sladda runt ett par timmar eller ett par mil. det blir som en bra blandning av landsvägscykling och MTB under förutsättning att man har grejer som fungerar för ändamålet ( som allt annat förstås )
Har väl insett att min nuvarande cross är en storlek för stor. Riktigt bra ram men är den för stor, så känns det lite obekvämt efter en stund och då försvinner glädjen och suget.
Bestämde mig för att sälja av den ramen och köpa en ny som klarar både hinder och svårigheter. Vad passar väl då bättre än en Crux?!
Och den här blev nog helt rätt i storlek för det jag ska ha den till, dvs sladda runt på järvafältets grusvägar och lite stigar mm.
Med lite hjälp av Markus på Alviks cykel som med van hand och rätt verktyg pressade in lagrena, var resten ett rejält kvällsjobb att flytta över. Intern vajerdragning fick mig att bita ihop ibland när svordomarna var på väg fram, men annars gick det väl ganska bra att få ihop den.
Kort provrunda igår och innan mörkret blev för mörkt och kylan för kall så kunde jag nog konstatera att det inte var nåt större krux med min nya crux.


3 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Så fort min bakdel är hel vill jag hoja lite västerortsgrus.

Nypan sa...

Anytime babe, anytime.

Unknown sa...

Skrik till, jag hakar!!

Axel (jävligt mkt närmre än Johan)