tisdag, januari 01, 2013

Mer tomte för pengarna - och vad hände 2012?

Så har ännu ett år gått och ett tydligt tecken på det är att man får mer tomte för pengarna just nu. Vill man slå till på en finfin tomte så kan man få dom till halva priset just nu och det är inte fy skam.
Ett annat tecken på att det vankas nytt år är alla amatörbloggare som ska skriva sina årskavalkader där stora och små bedrifter och underverk som utförts genom året, får en sista chans att påminnas om innan dom sakta tynar bort i historieböckerna. Jag är inget undantag och kommer därför här att ger er ett par av mina egna karameller från i år. Stort som smått, vitt, svart och grått.

Året började med att jag inte cykelpendlade en enda dag till jobbet på hela januari. Det blev inte mycket cyklat alls i januari /februari, blott några enstaka rundor med distanser som inte var nåt att skryta om.
Egentligen spelade det mindre roll. Jag var nog fortfarande lite mätt på cykling efter PBP2011 och hade svårt att på vintern peppa mig själv till att cykla och äta sunt eftersom årets enda mål var 1001 Miglia Italia i augusti. Det kändes så långt borta.
Började väl ändå att pendla till jobbet på min singelspeed och fick punka en dag i mars.
Sen kom väll våren ändå med för det mesta så dåligt väder att man helst höll sig inomhus på helgerna. Givetvis var det ganska fint i veckorna när man satt och skämdes bakom sitt skrivbord.
Fick en kråka i halsen också.


Nåväl, skam den som ger sig och det blev ändå några rundor runt mälaren ( korta varvet ), som också toppades med en deluxe runda långa mälarvarvet i maj månad. Då var vädret desto bättre.
Trampade lite cross en sommarmorgon med Patrik också och klämde in en till 20 milare med Johan innan jag tog semester och drog till Rhodos med familjen. Förfallet var totalt.


Nu var det då dags att revanschera mig för örebros 100 milare som jag bröt 2010.
Och samtidigt en chans att ta reda på hur det var ställt med kroppen och knoppen när det gällde cyklingen.
Sisådär på bägge punkterna även om jag slet mig runt med starka tvivel om nyttan och nöjet med just den typen av fritidsaktivitet.


Trots en del tvivel så åkte jag till italien för att starta 1001Miglia Italia 2012. Det var på många sätt en resa man sent glömmer även om minnet har en förmåga att med tiden sortera bort de värsta sekvenserna.


Det sket sig som sagt och skrivet med Miglian och väl hemma väntade bara den härliga hösten och vardagen. en höst som jag inte kan minnas innehöll speciellt mycket magi alls förutom då att jag bytte styrlinda på pendlarcrossen. Till skillnad från börja av året så pendlade jag nu i princip varje dag till jobbet vilket kändes rätt så skönt. Det kanske är så enkelt att jag "bara" är en vanlig cykelpendlare? ( vilket inte är så illa alls ). Det var ju faktiskt så mitt intresse för att cykla återfann sig för några år sedan.


I december hände då en grej som har etsat fast i minnet och som höll på att ställa till det riktigt rejält.
Jag pratar förstås om haveriet med framskärmen.
Det slutade dock ganska bra och i skrivande stund håller den fortfarande ihop även om det numera finns en plan på att faktiskt byta ut den mot en bättre begagnad framskärm som Markus på Alviks cykel hade liggandes i soptunnan.


Vad minns jag bäst från året som gick och vad har jag tänkt att 2013 ska innebära? Har jag några mål alls eller ska jag ta det som det kommer?
Det bästa med året är resan hem från italien. Jag kan fortfarande med stor glädje minnas en härlig kväll i Lindau med Johan, Ari och ett stort antal öl. Örebros 100 milare kändes skönt att ha avverkat och det fanns en och annan runda som också var bra. Men annars var nog 2012 ett riktigt mellanår där jag inte cyklade speciellt mycket egentligen och där vädret var dåligt ganska precis hela tiden känns det som.

2013 har alla chanser att bli precis lika mycket ett mellanår också, vilket fått mig att sätt upp lite andra mål inför det året vilket får mig just nu att se ljust på det kommande året.

Tack alla läsare för i år, hoppas ni haft ett bra 2012 och att ni gör ert kommande år till så bra ni vill att det ska vara.

Nypan

6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Amatörbloggare is da shizzle... Pendlingen på din KUK måste ju iaf ha varit en ljusglimt i mörkret??

Johan Mölleborn sa...

Den där kvällen i Lindau var en riktig pärla. Det stämmer nog att det var ett mellanår. Jag fick inte heller till den där riktiga fräsen.
2013 blir ett kanonår. Det är jag säker på!
/J

Bjorre sa...

Den kjelsjuka tomten till höger vart köper man hen?

Patrik Skolling Möller sa...

Jag vill cykla i vårsol på Järva med dig snart igen. Skitgubbe.

-Skogling

Anonym sa...

Ser ut att vara på Plantagen i Hässelby, men när jag var där var dem slut. De sa det bara fanns ett exemplar och det fick ägaren ta med hem igen.

Nypan sa...

@Johan A: Finns inget mysigare än att börja dagen med att sitta på den en stund.
@Johan M: 2013 blir bra som rackarns har jag bestämt.
@Bjorre: Om du är spekulant så är priset riktigt bra, och sen 50% på det!
@Patrik: Jag också. Kom vår, kom snart!
@Anonym: Stämmer att det är plantagen. Ägaren till mig fick ta med mig hem igen. Jag blev inte såld.