tisdag, maj 01, 2012

Nästan en runda

Årets första riktiga härliga vårdag var kommen och jag kunde få några timmars cykling.
Hade från början tänkt mig att köra en egen 20-milare men verkligheten dök bryskt upp och sa att jag borde byta däck på fruns bil. Samtidigt visade det sig att jag hade en punka på min bils framhjul där ett skruvdjävel hade snurrat in sig.
Nåväl. det hann passera ett par timmar innan jag bestämde mig för att åtminstoe ta reda på om vitsipporna hade slagit ut vid Skokloster. En runda som jag förut mindes var strax under 12 mil. Förut innebär att det var på den tiden man använde traditionella cykeldatorer.
Jag hade på känn att en av mina idoler "Tille", också skulle köra en solorunda idag och med det i tanke siktade jag in mig på Bålsta-Varpsund-Skokloster.
Vågar jag ens nämna att det blåste idag också? Det gjorde det även om det inte var orkanvindar.
Men på det hela så är det svårt att hålla ett jämnt tempo på den här rundan och blåser det blir det hopplöst.
Men men får göra så gott man kan och syftet idag var att rulla igenom en runda på åtminstone mer än 10 mil.
Hade inte heller tänkt skämma bort mig med massa goda energikakor och skit. Det är ju så mysigt att känna hur farbror Bonk lurar i vassen.
11,67 mil slutade rundan på vilket är kortare än jag minns från förr. Dessutom körde jag lite längre idag men GPS är på riktigt till skillnad från en ev. fel justerad cykeldator.
Det var väl inga sprinterben idag och klippet finns inte riktigt där. Men dom orkar trampa på iallafall och knät känns OK fast inte optimalt.
Snart är det dags för en riktig runda känns det som. Behöver det.


Och enligt Garmin såg rundan ut så här:


Inga kommentarer: