måndag, maj 07, 2012

Flickvarvet med skäggstubbsgrabbarna

Bestämde med Johan att vi nog ändå skulle tillbringa söndagen med att ta reda på om man kan fylla vattenflaskorna i Strängnäs Vi hade alltså bestämt oss för att köra igenom lilla mälarvarvet eller flickvarvet som det så populärt börjat kallas för och i möjligaste mån med bara ett kort stopp för att fylla på flaskorna. Tempot fick bli vad det blev eftersom syftet primärt var att vara effektiva och få lite mer mil i benen än man få hemma i soffan.
Klockan 8 rullade han in med kortärmat och utan knävärmare vilket för mig kanske var i käckaste laget. Armvärmare, knävärmare och vindväst fick det allt bli för egen del innan vi rullade iväg.
Själva vägen är väl inte så mycket att skriva om eftersom den inte bjuder på några större överraskningar, inte är världens mest episka runda men fyller kriteriet på att det ska vara just en runda på c.a 20 mil.
Är man två på en runda så blir det en blandning av cykling och snicksnack men vi försökte ändå hålla ett normalt tempo hela tiden och jag paxade långa stunder rollen som grindvakt. Nån måste ju vara det också och Johan har inget emot att leka lokomotiv. Han är som ett mobilt litet diesel lok som bara går och går.
Benen var väl lite trötta emellanåt men inte värre än att man klan veva runt dom även om nuvarande matchvikten inte är anpassad för backar. Ner några kilon så blir det nog bra.
I strängnäs passade vi på att fylla upp vattenflaskorna, köpte en cola-burk och unnade oss 5 minuters rast utanför kiosken för att känna efter hur det kan vara i Strängnäs en söndag förmiddag.
Sen var det upp på hojarna och raskt takt mot Enköping med en vind som från början var riktigt knepig men som senare blev helt OK. Sista biten från Enköping till Bålsta och sen hem var rätt så odramatisk men undantag från att vi cyklade förbi Sören Permatz mellan Enköping och Bålsta. Hej hej och vi ses var väl det vi hann med innan vi fortsatte hemåt. Från Bålsta var det lugnt tempo och en skön känsla i kroppen över att ha rullat igenom en rätt fin runda och tack Johan för en bra runda som vi borde göra lite oftare.

Dagens lite knepiga bild på "lokomotivet" när han fyller på diesel cola.
Man ser knappt vem det är men jag lovar att det är den ni tror.


Rundan enligt Garmin:


1 kommentar:

Johan Mölleborn sa...

Ha ha jag ser ju ut som en skäggig Alessandro Ballan. :D
Tack för en fin runda. Har fått distansfetma nu och börjar närma mig 100 kilo..