söndag, april 17, 2011

30 milaren från Täby -Vi mötte våren i roslagen!

Det låter som en fin början på det här inlägget.
Sov illa hela natten och vaknade nog 8 gånger med magknip eller för att det var för varmt. När jag masde mig upp i ottan, var jag nog lite stressad över hur den dåliga sömnen skulle påverka dagens cykling, 30 mil från Täby.
Klockan 07.00 gick starten och sedvanligt skulle det gå på ganska snabbt från början eftersom breveter numera blivit en kombination av lopp för oss som inte vill cykla livet ur oss och kränkarpass för de som cyklar som om det gällde livet.
Hade bestämt mig för att försöka hitta ett bra tempo för dagen, och tyckte det flöt på ganska bra till Furusund där första stämplingen är. En banan och en coca-cola fick bli nån sorts försenad frukost.
Jag och Jonas fick därifrån sällskap av klubbkamraterna Vic och Tille och kunde bjuda roslagen på den vackra synen av ett litet men unisont tåg med KBCK cyklister, iförda den stiliga klubbtröjan. Nästa anhalt Grisslehamn där en youghurt och bulle fick bli nån sorts lunch.
Från Grisslehamn mot Gimo är vägen så trist att det gör ont att ens skriva om eländet.
Då några hade bättre dagar än andra i sadeln, bestämde vi oss för att hålls ihop i nån ny sorts klubb-anda.
Från Grisslehamn och hem, var det mest motvind och mindre rolig väg men för att bättra på vår-känslan något satte vi oss en stund i solen vid sista stämplingen och knaprade på en smörgås, som fick bli nån sorts mittimellan fika.
Rullade in i Täby med ben som periodvis var pigga och periodvis var trötta. Jämfört med förra året var det dock en bättre runda. Idag känns kroppen lite mör men också lite sugen på nästa lopp.
Bonusbilden: Snygga grabbar i snygg klubbdress. Snyggt väder och livet på en pinne (eller staket ) i Grisslehamn.

7 kommentarer:

Fikasvettot sa...

Haha! Bra beskrivning av vad breveter är. Det gäller att inte hamna i dåligt (fart)sällskap.

Tille sa...

Tack för den här fina vårrundan och den nyupptäckta klubbandan. Jag var väl den som bör vara mest tacksam för den.

Jäklars vad stiliga vi var i klubbkläderna!

/T

Nypan sa...

Ja det var lite kul när Ari.M inte var säker på om han fick köra med oss för att vi var så uniona med våra kläder ( och faktiskt nästan cyklar )

Mikael Carlsson sa...

Gött att se att du är igång! Och även om våren var tidigare i GBG så ligger du före när det gäller att tugga breveer. Siktar på 30 milaren 7 maj.
mc

Anonym sa...

Fikasvettot sa:
"Haha! Bra beskrivning av vad breveter är. Det gäller att inte hamna i dåligt (fart)sällskap."

Då är det väl bara cykla fortare, man behöver inte cykla i grupp i Brevét loppen.

any

HåkanC sa...

Nypan skrev:
> Från Grisslehamn mot Gimo är vägen
> så trist att det gör ont att
> ens skriva om eländet.

Nu skojjar du väl?
Eller var du så trött att du kommer ihåg fel?

Från Grisslehamn tillbaka till
bron är vägen iofs inte särskilt kul(eller trist) men efter bron söderut längs kanalen och särskilt efter Hallstavik till korsningen vid Hargshamn är ju en fantastisk (cykel)väg.
Däremot är de sista 17km från Hargshamn till Gimo hur trista som helst.

Men de 17km är långtifrån hela vägen.

Nypan sa...

Du har rätt Håkan. Så trött var jag inte och det är dom 17 km ( känns längre ) till Gimo från Hargshamn som är tråkigare än värst. Från Gimo är det ingen skrattfest heller. Men delar av vägen från Grisslehamn till Hargshamn är ju helt klart bland de finaste på den 30 milaren.