måndag, juli 27, 2009

Fikarunda med kungsängens ungtuppar

Vissa saker är rätt bra egentligen.
En söndagsrunda med fika är en sån sak, som emellanåt är rätt OK. Och om man dessutom väljer att cykla till ett fik som öppnar först klockan 11.00, så får man dessutom sova en stund på morgonen. Allstå var det fikarunda som stod på schemat den 26 juli 2009.
Turen var bestämd att gå till Alsta trädgårdar. ( http://www.alstatradgardar.se/ ), som ligger en bit utanför Örsundsbro. Har varit där tidigare med Markus och Danne, som även den här dagen var med på rundan. Mötte upp Kungsängens ungtuppar vid Jet-macken i vanlig ordning. Dom har liksom lite närmare till mötesplatsen. Å andra sidan får jag cykla lite längre, vilket är bra när man ändå ska cykla :-)
Rundan landade väl på strax över 12 mil, vilket är åt heslike för kort. Men har man semester och är allmänt trött, så är det bättre än inget alls.
Som vanligt präglades rundan av låååååånga förningar och spurter på skyltar. Danne var nog starkast, tätt följd av Markus. Själv var jag mest trött i kropp och ben, vilket jag varit ända sen i början av juni känns det som. Tog trots min ålder en dubbelskylt nånstans vid Bälsunda, där mina högprofilhjul verkligen hjälpte till att få upp farten. Kan väl konstatera att hjulen känns stadiga och snabba, men också ganska tunga vid igångdrag och uppför.
Tack Markus och Danne för sällskap och en bra fikarunda.
Avslutar med några mobilbilder.
Alsta trädgårdar ser inte mycket ut för världen utanför, men skenet bedrar. Hembakt kaffebröd, tårtor, kakor och bullar. Konstgalleri, keramik och en lantlig oas.

På väg hem från Alsta. Regnmolnen hängde lite i luften, men vi klarade oss utan regn.


9 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Härligt och visst är 12 mil åt helvete för kort ;o)
Tappade ur en halvliter blod idag så jag tänkte ta en racerrunda i morgon på lite mindre än 12 mil men så är jag pinsam med.

Markus Lindholm sa...

Lite kort blev det kanske men motvinden sög på krafterna bra.

Vi kan vara lite kulturella och cykla upp till Alsta i vinter. Då kör de afternoon tea. Jag hamnade där med Alex i vintras, det var någon slags poet som satt och läste dikter när vi två leriga prickar kom in. Vi fick en blick av byggdens samlade PRO-klubb.

Tobbe Arnesson sa...

Haha, bra där Markus! :)

Nypan: Inga bilder på fikat? Jag tror ni bara cyklade hela tiden...

Nypan sa...

Jag lovar Tobbe, vi fikade.
Danne är en jäkel på att både fika och cykla. Bildbevis finns här: http://3.bp.blogspot.com/_WstU6FJeZNw/SmzAN6_B6TI/AAAAAAAAAWQ/nBx94PqCk9o/s1600-h/014.jpg

Tobbe Arnesson sa...

Titta så fint, två fikasorter på vardera tallrik!

Klickbar länk av det Nypan skrev ovan.

Patrik Skolling Möller sa...

Kan man cykla så kort som 12 mil ? Det är ju ingen ide att ens sätta sig på sadeln eller än mindre klicka i. :p

Nästa gång skall jag med. Kan vi inte cykla upp till Järlåsa igen? De vägarna är ju galet fina. Fikastället kanske inte är top notch. Men endå...

-Skogling

Nypan sa...

Järlåsa får det gärna bli nästa gång.
Dom vägarna är grymt fina.
Patrik: Häng med på Mälaren runt den 8:e ( stora varvet alltså )

Patrik Skolling Möller sa...

Vilka kör ? Har ej sett något någonstans ? Jag är sugen om jag får tid av familjen...

Markus Lindholm sa...

Patrik vi kan köra till Järlåsa, men hoppa fikat hos ryskan där och köra över Alsta hem, det blir bara 3-4km längre.