torsdag, juli 09, 2009

Kul utan hjul, finns det?

Kan man ha kul utan hjul?
Jag har tidigare försökt hålla fast vid att min blogg mest ska handla om viktiga ämnen, såsom cykel, cykelturer, cykelprylar och öl.
den ska inte handla om allt annat som ryms i de flestas liv, ( jag är inget undantag, är en helt vanlig människa med familj, bil, radhus mm som jobbar med helt vanliga saker, däremellan ser på TV och hämtar ungarna i skolan, steker blodpudding och hänger på IKEA osv.)
Ibland reser jag också. Men det här är ingen reseblogg.
Så varför kommer det här inlägget att handla om resa då?
Kanske för att jag drack lite öl, och för att jag mötte en cyklist.
Nu i helgen var vi i tyskland för att hälsa på goda vänner, och samtidigt besöka Landshuter Hochzeit, som är en riktigt stor fest som går av stapeln vart fjärde år.
Vi började med en halvdag i München, då Mimmi efter att ha hämtat oss på flygplatsen skulle jobba några timmar till.
I München kan man vara turist, och besöka det klassiska Hofbrauhaus.
Där kan man dricka en öl och må ganska bra, trots att det är mest till för turister känns det som.


Och då blir man ju ganska nöjd med livet :-)
I bayern finns det gott om bryggerier, och gott om öl. Givetvis mycket ljus lager, men också ett bra utbud av mörk lager och för oss som gillar veteöl, så är Bayern ett himmelrike. Man dricker nästan lika mycket veteöl som lager tror jag.
Man behöver sällan gå törstig i bayern, och jag var aldrig i närheten av att självantända, vilket är min största rädsla.
(jag skrev inledningsvis att jag drack lite öl på resan)


Så passade vi också på att besöka Burghausen, som stoltserar med sin gamla stadsdel, och sin gamla ringmur. Där mötte jag den här cyklisten. (jag skrev inledningsvis att jag mötte en cyklist på resan)
Och till sist så tillbringade vi en dag med att stå och glo på bröllopståget som med 2.500 utklädda statister, vandrade genom den gamla staden, samtidigt som dom med jämna mellanrum stannade till för att visa upp sina konster.
Kan också konstatera att man egentligen kan skriva hur mycket som helst om en så enkel sak som en resa till tyskland, men att det då skulle bli en sån där "reseblogg" liksom.
Så jag slutar nog här, och blickar fram emot nästa inlägg som kommer att handla om cykling eller cykelprylar istället.

/N

7 kommentarer:

Tille sa...

Vägrade läsa vidare efter "på det stora hela så är ju tyska öl inte speciellt märkvärdiga alls...". Paha!

Hofbräuhaus är inte så spännande. Eller kanske för spännande. Men om man kryper snett över gatan till Augustiner (am Platzl) eller två kvarter bort till Weisses Bräuhaus (Schneider Weisse) får man fina grejor. A Maß, bitte!

Nypan sa...

OK. Tyska öl är bra Tille :-)
Jag ska genast redigera min text. Var nog lite trött och törstig när jag skrev det där.
Fast jag är ju så inkörd på belgiska brandsläckare

Tille sa...

Mycket bättre. Veteöl är fina grejer. Tänk på att den tyska nationalstoltheten är lättsårad. Vi har startat världskrig för mindre.

Tobbe Arnesson sa...

Tyskland har jättebra saker, ta Schnappi som exempel. Belgien däremot har bara skit, som Rochefort och pommes med majo.

Jag gillade ditt inlägg Nypan och för min del får du gärna skriva mer i samma stil - fast mindre ursäktande och förklarande. Det är din blogg, du skriver vad du vill skriva om.

Nypan sa...

Jag var nog lite trött när jag skrev det där. För egentligen finns det väldigt mycket bra öl i tyskland, även om man får leta förgäves efter en ale. Och jag är ju tyskvän sen barnsben. Har tillbringat mycket tid därnere, och då speciellt i bayern.
Tobbe: Menar du krokodilen? Han är klart bättre än Rochefort och pommes med mayo. Om man är barn :-o
/N

Tobbe Arnesson sa...

Scnappi das kleine krokodil, Xavier Naidoo, Scorpions, Boney M, Blümchen, Scooter, Helloween... Det är rätt tydligt att tysk lager håller hög klass. ;)

Tille sa...

Du menar tysk schlager!