onsdag, december 10, 2014

När man unnar sig bra gejer

Det roliga med att cykla är att man kan göra det året runt, men då givet att man har rätt utrustning för det, speciellt rätt typ av plagg.
Och det har inte varit en trång sektor alls för mig eftersom jag har en faiblesse för att snoka upp vad jag själv tycker har varit bra byxor, tröjor och jackor.
Alla känner väl till "den där röda jackan" vid det här laget men jag har funderat ett tag över en jacka som skulle funka bra när det är mellan nån minusgrad upp till några plusgrader utan att det är störtregn vilket nästan är det väder då den jackan bäst kommer till sin rätt.
Jag skulle då vilja ha en jacka som kanske är tjockare fram än på ryggen, har långa armar, anpassad för landvägscykling, bra fickor och smarta detaljer osv.
Jag har ju fördelen av att ha en bra lokal cykelbutik i Alviks Cykel, eller lokal kanske den inte är eftersom jag bor lite för långt bort ifrån den. Men den ligger på väg till och från jobbet om jag tar den vägen och dom har ett bra utbud så dom räknas i min värld som en lokal cykelbutik.
Vid ett av mina drop-in besök där så började jag nosa på en Bontrager jacka som jag vid nästa tillfälle var tvungen att prova och sen inte kunde släppa med tanken.
Så det blev ett stopp på hemvägen för nån vecka sen och inköp av en Bontrager Softshell RXL 180.
Den heter 180 eftersom den är vindtät 180 grader med tunnare tyg på rygg och ärmarnas undersida.
Premiärkörde den dagen efter och även i lördags på 7 milsrundan och kan knappt bärga mig till nästa gång jag ska använda den igen. För mig är det alltid själva utövandet av det man gör som är det primära och jag är inte så road av att jaga vikt på bultar, sadlar, kassetter och sånt som jag själv inte märker gör nån skillnad på utövandet.
Men bra kläder för den här årstiden gör skillnad och jag är nu förberedd på nästa omgång av frågor om jackan är bra.
Och nej, den röda jackan är inte till salu, och ja, jag kommer fortfarande använda den också.

2 kommentarer:

Bjorre sa...

Finns den i rött?

Nypan sa...

Meh!
Den finns i rött, men jag vet inte om dom tar in den till sverige i rött. Kanske lika bra det. Omväxling förnöjer.