söndag, augusti 04, 2013

En sensommarflirt

Vd har du gjort i veckan var det många som undrade. Och förutom ett 8 mils pass med Hässelbys läckraste 39-åring har jag inte gjort så mycket alls i cykelsadeln.

Men sent ska syndaren vakna lyder ett gammalt ordspråk.
Och varför jag refererar till jättegamla ordspråk kan man ju fundera över, men kanske för att jag enligt Johan är den gamlaste människan som finns och att det då ligger mig naturligt.
Jag har en mountainbike som hänger i taket nere i källaren. Den slåss om min uppmärksamhet i kamp med cyclocross hojar, fina landsvägscyklar och till och med en tempocykel och den får väldigt lite uppmärksamhet. I ärlighetens namn så har den fått noll uppmärksamhet i år och kanske nån runda förra året.
Men idag fick den min odelade uppmärksamhet minsann ( dvs om man drar av X antal besök på Bauhaus, IKEA +ANNAT som skulle hanteras på förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ).
Men efter det var hanterat så fick jag fatt på pumpen till dämparna och däcken, fyllde på till vad jag trodde ( minne är kort ) det skulle vara och begav mig in i Lövsta skogarna för att därefter ta sikte på Kallhäll och sen Järvafältet.
En kort bit in i Lövstaskogen och dom hade gjort KAOS med träden som låg överallt. Begriper inte varför dom har sågat ner träd just där och inte tagit hand om det.
Just den delen av stigen känner jag ganska bra och man brukar kunna köra på rätt bra där även med nåt års uppehåll, men idag blev jag osäker till och med på vägen eftersom jag inte riktigt kände igen mig där dom fällt träden.
Nåväl, torkade tårarna och fortsatte mot Kallhäll och sen ut mot Järva. Eftersom jag inte har cyklat MTB i år så hade jag fullt sjå med att hålla koll på den minimala tekniska kompetensen jag innehar och blev väl trött på en del ställen där jag borde ha kunnat mosa på ganska bra.
Men efter att tag kommer man in i rytmen, eller kanske den orytmiska rytmen och kan fokusera på att trycka på där man ska och vila när man kan.
Fin runda i god värme och väl hemma drog jag i mig ett stort glas mjölk eftersom det är en bra grund för en Weihenstephaner veteöl som sen slank ner.
Kunde konstatera att det var en riktigt härlig runda som jag rundade av semestern med. Jag kanske inte har flirtat klart den här sommaren :-)
3 kommentarer:

Unknown sa...

Det där är ju ingen tempohoj!

mattel sa...

nej för fan! inte färdigflirtad än på ett tag. :)

vi får köra NICK någon kväll (eller helg) samt kolla in stigarna kring ängsjö. fornstigen och vildmarksleden i välli..hässel.. ja, längs vattnet. :)

Nypan sa...

Jag är rätt dålig på Järva och hittar fan inte alla stigar därute. Så det testar jag gärna. Och givetvis Lövsta/hummelmora/Görveln mm