lördag, juni 16, 2012

Istället för långcykling

Planen var från början att köra en 60 milare med start i västerås den här helgen.
Men ibland kommer verkligheten och logistiken ikapp och det skulle bli svårt att få till det helt enkelt.
Planerna ändrades därför och Johan hade funderingar på att köra varvet runt mälaren. 32 mil är ju bättre än inget liksom.
Vi bestämde oss på fredagen för att inte bestämma något annat än att ta lite sovmorgon och hoja iväg runt åtta tiden. Och minsann dök han upp iklädd finaste långärmade klubbtröjan vid angiven tid.
Fick rapporter om att han hade mött dödsmotvinden på väg från sig till mig, och la till minnes att SMHI hade lovat allt annat än en vindstilla solig dag.
Vi rullade iväg och strax efter södertälje hade det regn som mestadels varit ett lätt duggregn från stockholm, nu ökat såpass att regnjackorna åkte på.
Vinden låg väl på lite knepigt och inte fick vi mycket hjälp förutom en bit in till strängnäs där vi stannade till för att fylla på vattenflaskorna innan vi satte riktning mot sveriges närmaste stad - enköping.
Det rullade på rätt fint den biten och en fördel med att ha cyklat den sträckan ett antal gånger är att man vet vad som väntar och man vet att eländet faktiskt tar slut.
Från enköping var det en veritabel skrattfest. Åtminstone om man går igång på regn och motvind.
Vi höll dock humöret uppe och inte minst när vi kom på att vi faktisk skulle kunna bromsa in på LB och släcka vår törst lite kvickt på hemvägen.
Från Bålsta och hem höll vi på att få sällsskap trots att vi inte sett en enda cyklist under hela rundan.
Min vän farbror Bonk satte sig på axeln och knackade lite lätt på mig för att få min odelade uppmärksamhet. Jag fick verkligen bita ihop för att ignorera honom och ju närmare LB vi kom desto lättare blev hans knackningar.
En kall Belpils och sen rullade vi hemåt.
En sån här runda hur eländig den än kan kännas är ovärderlig och inget man vill byta bort eller ha ogjord.
Precis som växter så växer nog cyklister en del när man vattnar dom
Bilder har jag lånat av Johan, som ni förresten nu också kan njuta av som bloggare på Kadens: http://www.kadens.se/blogs/johanmolleborn/index.htm

Tack för en bra runda och även om det inte blev någon långcykling så känner jag mig nöjd med dagen.
20 mil är bättre än inget.

1 kommentar:

Johan Mölleborn sa...

Det där gjorde vi bra. Precis som du skrev så hade man verkligen inte velat ha den här rundan ogjord. We thrive on this shit.
/J