söndag, april 08, 2012

Krax krax lilla vårkråka

Klockan ringde 08:10. Fuck of klockjävel tänkte jag tyst och stängde av eländet.
Hade tänlt köra en 12 milare men jag är inte sämre än att jag kan rucka på planerna och ligga kvar i bingen och glo på SVT Play en timme innan jag bestämmer för OM jag ska cykla överhuvudtaget.
Fastnade för en dokumentär som handlade om shackspelaren Bobby Fischer, vilket i sig var intressant men int på nåt sätt fick mig närmare cykelsadeln.
Planen var ju ganska enkel annars, dvs cykla 4-5 timmar och sen rulla ner till Johan och glo på Paris-Roubaix tillsammans med en hel flock klubbkamrater.
Men säg den plan som inte kan grusas pga låg moral, låg temperatur +ANNAT.
Efter en sen frukost bestämde jag mig för att ta crossen och fräsa iväg genom Lövstaskogarna och bort  mot Ängsjö och hem över Järva.
Det var ju så torra och fint att den nyputsade cykeln var vit hela vägen till först gruspartier, dvs några kilometer. Sen var det grisigt för hela slanten. Försökte gå på i backarna och just nu känns det rätt OK i både knän och ben vilket måste bero på att styrketräningen gett resultat. Nu ska vikten justeras nedåt men jag har tid på mig. Känns OK.
Kände ganska tidigt att temperaturen ute busade lite våldsamt med halsen och hörde själv hur det pep i luftrören när jag andades.
På väg ut till Järva mötte jag Mattel och vid den ordväxlingen var det mest kraxande som kom ur munnen på mig. Fortsatte att grisa ner mig en stund innan jag rullade förbi hemma, packade om lite och sen drog vidare till Johan för TV tittande av Paris-Roubaix, där Tom Boonen inte gav sin kraxande konkurrenter en chans idag.
Nu måste nog halsen kureras. Av alla tipsa jag fått genom åren är nog whisky det bästa av allt som inte hjälper.Det får det bli. Krax krax.

Enligt Garmin:

3 kommentarer:

Bjorre sa...

Din psykel blev smutsig!

mattel sa...

hoppas whiskyn löste upp kraxandet! :)

vi får ta en sväng upp mot ängsjö någon gång så du får visa stigarna där.

Tobbe Arnesson sa...

Såg också den dokumentären, stabil kille.