torsdag, maj 28, 2009

Forca Barca!

För ännu en gång i ( o ) ordningen kommer jag att skriva om nåt helt annat än cykel eller öl.
Har precis tillbringat en helg i Barcelona med 12 åriga sonen. I barcelona finns det gott om 2 hjulingar och gott om öl.
Fast 2 hjulingarna är mopeder och motorcyklar, och ölen är Estrella eller San Miguel.
Vi åkte ner för att titta på fotboll. Fotboll är ytterligare en sak jag inte kan något om alls, och inte borde försöka skriva om alls. Därför kommer min berättelse om just fotbollen begränsas till att helt enkelt berätt att jag sett en fotbollsmatch, och dessutom på Nou Camp. ( fotbollsälskare skulle säkert ge sin hand för den upplevelsen ).
Själv fick jag hosta upp två tusen spänn för att uppleva nåt jag inte fattar något om alls.
Men sonen var glad och har väl minnen för livet.
Personligen tycker jag att det är rätt kul att bara gå omkring i en sån stad, kolla in vimlet, känna dofterna av en skitig medelhavsstad, ta en kopp kaffe, ta ett glas vin, leka turist helt enkelt och kanske få fingret av en grönklädd pajas på "ramblan"

Det finns mycket att se i Barcelona. De vanliga turistställena som i Gaudis tappning är ganska unika arkitekturer är ett måste. Likaså saluhallen längs ramblan. De gotiska kvarteren och strandområdet lockar till många timmars strövande.
Gillar man uteliv, så finns det säkert en uppsjö, vilket en resa med en 12 åring inte låter sig utforskas alls.
För även om vi hade en bra resa tillsammans, så är nog cityweekends ännu bättre lämpade för vuxna.
Svårt att säga vad som är favoriter efter resor. Det finns oftast ett och annat russin i kakan som har en smaks om sitter i lite längre.

Men kanske att de de här musikanterna utanför ett av varuhusen ändå är de starkaste aspiranterna till favoriter. Det är svårt att sitta still när det svänger. Ibland måste man rent av ställa sig och låta takten ta över.

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Barcelona är en helmysig stad tycker jag även fast jag alltid har varit där tidigt på året. Nou Camp är ju mäktigt som bara den.. Jag satt och hade tvångstankar om terrorister och bomber sista gången jag var där, skruvat värre...

Hoppas ni såg alla konstiga hus som Gaudi har byggt, fast en 12-åring kanske struntar i sånt ;o)

Tobbe Arnesson sa...

Härlig gubbe. Då menar jag han på filmen, fast du är så klart också härlig.

Nypan sa...

Jodå Johan. Vi såg en hel del av Gaudis skapelser, som alla är rätt speciella. ( jag har varit i barcelona tidigare också ).
Tack Tobbe och tack detsamma :-)

Johan Mölleborn sa...

Det var väl det jag visste. Du är en riktig fotbollsälskare i alla fall.

Aligsås tog sm-guld. Det är allt jag kan om fotboll.
/J