tisdag, augusti 05, 2008

Livet i ett rasande tempo?

Livet går fort. Det går i ett rasande tempo skulle man ibland kunna säga.
Därför känns det som om man skulle vilja stoppa upp tiden, ta sig mera tid för att bara njuta av tiden här och nu. Nåväl, idag regnar det som fan ute, den här bloggen är inte uppdaterad på typ 3 veckor nästan, och jag kanske skulle summera de senaste veckornas höjdpunkter.
Resan till Göteborg var riktigt lyckad. Hade med mig Cinellin, och fick till några härliga, men kanske lite för varma landsvägsrundor ner till Kungsbacka. Riktigt fina vägar från Askim och ner, som gav mersmak för nästa års sommar.
Har också petat ihop en cykel av lite gamla och nya fast billiga ( ram och gaffel via e-bay ) prylar. Alviks cykel är också lite ansvariga för att bygget blev klart. Tack för hjälpen med styrlagret Markus.
Nu funderar nog både du och jag när jag ska cykla på den, men om jag lyckas bromsa upp tiden lite lite granna, så kanske jag kan pressa in ett tempopass emellanåt.
Det kanske är så man ska få mera tid förresten? Köra ett tempopass emellanåt? Fast mest är det en gammal fånig dröm, om att ha en tempohoj lagom tills jag fyller 50 år. Och eftersom tiden går så jädrans fort, så är jag ju där snart. Fast å andra sidan kanske det tar längre tid än beräknat, om det där med tempopassen stämmer??


En annan sak som är skojig, är nyheterna på systembolaget i Augusti.
Även om en del av specialarna kommer först den 15/8, så fanns redan den 1/8 Lindemans Kriek Cuvée René, art nr 11560. 75 cl för 68,30.
Det här är en Kriek, dvs en fruktlambic ( lambic är spontanjäst öl, med blandning av vete och kornmalt, som fått jäsa tillsammans med frukt från och med den andra jäsningen )
Det här är fina fisken det, även om just denna vinner på lagring. Dom flaskorna som just nu finns på systembolaget, kan lagras till 2014, och vinner en del på lagringen. Så jag får nog vänta med att bjuda på den ett tag till.
Men när den ska avnjutas, så görs det bäst som en fördrink, eller till en kladdig chokladkaka med glass och varma körsbär.

Om receptet för att få tiden att räcka längre, består av att köra snabba tempopass som avslutas med en svalkande Kriek, vet jag faktiskt inte. Men det kan vara värt ett försök ;-)

5 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Grattis till ålderdomspresenten. Nu får ju självaste Hr Cancellara passa sig när han är i västerort och tempotränar.
Fast du har väl knappt passerat 35-årsstrecket väl? ;o)

Den där ölen som jäser med frukt, är det verkligen gott? Nu ska man ju inte döma ut saker innan man har testat dom men fruktöler låter ju ganska äckligt.

Nypan sa...

Tack för fint smicker Johan. Får många år sen var jag nog 35.
Klart du ska testa en Kriek. Släpp tankarna på att det ska smaka som öl eller ale, och njut av den smak det har. Det är rätt så skoj att bjuda på före maten om man har middag. I smala champagneglas borde jag ha nämnt.
/N

Patrik Skolling Möller sa...

Det finurilga med den där hojpan är att du kommer cykla ikapp tiden och sluta åldras. Alltså ett mycket bra val för en man som är nära döden. ;)

Skall bli kul att testa den vid tillfälle !

-Skogling bara drygt 30

Johan Mölleborn sa...

Den ser smuttig ut den där hojen. Krieken får jag köpa på hemvägen idag, jag tog nämligen bilen till jobbet.
/J

Tobbe Arnesson sa...

Jag gillar inte körsbär, men kladdig chokladkaka är mums. Glöm inte det efter passen på den där tidsmaskinen!