söndag, november 25, 2007

Triggers i förortskällaren

Jag hade tänkt skriva en hel roman om hur kul det är att cykla trainer.
Men jag skiter i det just nu.
Det blir däremot en liten redogörelse för vilka "triggers" jag har när jag trampar trainer.
Jag kör 1 eller 2 timmars pass. Har också kört nästan 3 timmars pass, vilket faktiskt går utmärkt.
Jag har min trainer i källaren, i förorten, tillsammans med allt annat som ryms i en förortskällare. Dvs en hel del prylar. Det är cyklar, gamla barnvagnar, halvtomma färgburkar och fan och hans moster. Till vänster på bilden ovan, står min Cannondale monterad på trainern. Jag ställer finhojen bredvid, för att emellanåt kasta ett öga på den, och drömma mig bort till härliga långa pass genom sverige, eller slingriga serpentinvägar på mallis. Det är trigger nr 1.

När jag sitter på trainern, och stirrar rakt fram, ser jag en fläkt. Att cykla trainer utan fläkt, är ingen höjdare eftersom mnan svettas rejält. Fläkten ger ialla fall en liten känsla av svalkande fartvind. Om jag blundar, kan jag nästan känna fartvinden mot armarna. Det är trigger nr 2.
På väggen bakom fläkten, sitter en plansch med Fausto Coppi, när han klättrar uppför en av backarna i Touren. Den kan jag stirra på i en halvtimme, och drömma mig bort. Det är trigger nr 3

Nån dag ska jag köra ett dagspass på trainer, och be frun agera "langning", med bananer, dricka och bröd med sylt. Precis som på Fausto Coppis tid :-)

4 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Jösses.

Behöver du fans moster? Annars är jag spekulant.

Johan Mölleborn sa...

Trigger nummer 4 är när den rakade tjockisen från Backlöksvägen mms:ar bilder på sig själv när han kör trainer. :)
Hur fan kan det vara så skoj att köra trainer egentligen? Kanske har vi bränt nåt i pallet?
/J

Nypan sa...

Du har fel. Det är egentligen trigger nr 1 :-o
Vi har säket nåt fel i pallet. Men det är grymt skönt att bara trampa trampa trampa. Efter 2 timmar när man börjar bli hungrig, och inser att man har trampat konstant, vill man knappt kliva av cykeljäveln.
/N

Markus Lindholm sa...

jag hatar min trainer, jag hatar att cykla trainer. Idag kom min ny med wattmätare. Ju mer tekniska prylar jag har att stirra på när jag toktrampar ju bättre är det, det gäller helt klart att drömma sig bort.

Jag tror att jag ska ta mig tid att ladda över lite Tour etapper från sommaren in i lapen så jag har något rörligt att titta på också. Triggers är nödvändigt när man sitter på trainern.