måndag, december 10, 2007

Luringar, kohorn och bockhorn

Ikväll gick jag på en luring.
Hade bestämt mig för att runda av kvällen med cykling i nån timme och lite till, men hade svårt att bestämma mig för om det skulle bli ett trainerpass, med mysig musik och soft belysning, eller ett pass utomhus i 2 plusgrader, med regn på gång, i mörkret med cykelcrossen.
19:30 på kvällen gav jag två lappar till frun. På den ena stod det "ute", på den andra stod det "inne". Frun tog den ena lappen, kastade den andra, flinade och sa "ute".
Det var rätt så skönt med dinotten och Silva panlampan på. Fräste iväg på grusvägarna förbi lövsta, hummelmora, bruket och görveln.
Fortsatte sen mot Akalla och över järva. När jag sladdade runt nedanför granholmstippen, kom jag på att hjag kanske borde säga godkväll eller nåt till de skotska höglansdkorna, som har ett öppen ladugård bredvid grusvägen som går mellan akalla och hjulsta. ( jag tror att det kallas så när ena långsidan inte finns )
Man blir lite lätt imponerad av dom här korna. Hornen är milt sagt "Oversizade", huvudena är oerhört stora, men ändå är dom tydligen ganska lugna och fridfullakor, som mest vill vara ifred.
När jag stod där i mörkret och regnet stirrandes på korna, var jag ganska glad över att vara ute en söndagskväll, även om det ett tag hade känts lite udda att sticka ut på en runda så dags en söndagkväll.
Efter att ha sagt godkväll till korna, var det dags att styra vidare, och äntligen kom det efterlängtade tokregnet som piskade i nyllet.
Via Hjulsta, Lunda, Kälvesta och sen till Hässelby. Hälsa på dottern som hade kvällspasset på Preem Åkermyntan. Hon tycker inte alls att det är konstigt att ha en pappa som hälsar på henne på jobbet, iförd trikåer och pannlampa. Inte alls.
Det blev en skön kvällsrunda i det böta mörkret. Lite kort kanske, men hellre 1,15 på cykel än inget alls.
När jag kom hem så flinande frun igen.
På köksbordet låg lappen hon hade tagit. På den stod den "inne".......
Ibland är det skönt att bli lurad.

5 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Hon ville väl bli av med gubben för en stund. Det är kärlek det ! :)

Själv var jag i Svartsjö igår. Eller rättare sagt jag passerade Svartsjö igår. Det var nästan sol faktiskt. På onsdag skall Jag till Troxhammar. På lördag Skå-kyrka Varför ? Jo, för att det är mörkt kall och blött.
Jag har en liten cyklings-lathund för hur jag skall cykla denna och nästa (utöver pendlingen). Detta för att det skall bli totalt 700 mil i år innan julafton. Sedan har jag bonus i julveckan. Då kanske jag cyklar till Indien. Fast det behövs ej eg. :)

//Skogling

Johan Mölleborn sa...

Nu har äntligen min förkylning släppt. Det är hög tid att ta upp lördagsrundorna.
/J

Nypan sa...

Aaaaah!
Lördagsrundor är nästan i klass med lagtad Chimay, Enameostar och belgisk senap.

Patrik Skolling Möller sa...

Lördagsrundor är SÅÅÅ 2007. Tacka vet jag tisdagsrundor och söndagsrundor. :)

Tobbe Arnesson sa...

Hoppas du får en belgisk och därmed God Jul!