lördag, september 15, 2007

Avskärmad?

Jag har ett par stycken cyklar.
Såpass många att en av dom, min Cannondale R1000 årsmodell 2001, agerar permanent trainercykel för närvarande. Jag brukar sitta en till två timmar på trainern nere i min källare, lyssna på musik och känna mig lite avskärmad.
Men jag har funderat lite på om den kanske skulle få jobba lite utomhus också nu när dom härliga kalla, regniga höstkvälls passen nalkas.
På hösten regnar det. Ibland regnar det fasen en hel dag och en hel kväll. Då är det bra med skärmar.
Idag kom jag på att jag faktiskt hade ett par smala SKS skärmar liggandes. Dom satt förut på min CX, men är nu utbytta till ett par bredare då dom egentligen var för smala för CX:ens lite bredare däck.
Med en morakniv och en packe buntband skred jag till verket.
Och tamejtusan att det faktiskt gick att pressa in dom smala tunna skärmarna på hojen!
Så nu sitter på min trainer nere i källaren, en Cannondale R1000, med trainerdäck och skärmar?? När ska jag får nytta av dom??
Antingen får jag väl plocka bort hojen från trainern, sätta på ett utedäck, och börja köra med den, eller så får jag invänta den dag då det börjar regna nere i källaren så att jag får nytta av skärmarna.
Jag vetefasen vilket av dom som kommer att infinna sig först. Skulle inte bli förvånad om jag kör en hel "trainersäsong" med skärmar på cykeln, uppsatt på trainern :-o

3 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Fanken vad bra ! Jag kände efter torsdagens skå-runda att det inte är så kul att nöta DA-kassett på regnblöta och sandiga ekerövägar. Det sliter grymt på drivlinan och som den toppsare man är. Jag har faktiskt kvar mina gamla hjul, gaffel och lite annat. När man byter ram(om man gör det) så har jag en "fulräser".

Snart skall jag sätta min TCR på rullen. Fan det skall bli skönt att bli avskärmad.

//Skogling

Johan Mölleborn sa...

Nypan, kör du med sydväst på trainern också? =D
Min gamla trek ska också bli trainer/fulräser. Nej, fulhoj är lite taskigt att säga. Den har varit med på så mycket skoj. Finräser för fulväder låter bättre.
/J

Markus F sa...

Jag vill också ha en trainer, för då slipper jag skaffa ett äckligt gymkort för att kunna träna upp mig.
Dagens tur åt Tumbahållet gav besked om en sak: Farbror Maskros luftrör är fuckade. Farbror maskros måste träna inomhus i vinter och enbart köra leisureturer utomhus.