torsdag, november 30, 2006

"det blir så varmt om humrarna"

Det finns människor som trotsar alla moderna uttryck, och på ett sköt sätt håller kvar vid gamla uttryck och slang-ord, som för allmänheten fallit i glömska.
En kollega, vi kan kalla honom Mr G, är en sådan. Han omer sig ibland med uttryck som säkerligen är en blandning av slang och lokala uttryck.
Vid ett tillfälle, stod han vid kaffemaskinen på jobbet, och skulle ta morgonkaffet. Mr G körde alltid med engångs plastmuggarna. När en kollega frågade honom varför han tog 2 st muggar, ( alltså 2 st staplade, som forftarande satt ihop ), så svarade han helt enkelt:
"Va fan, det blir så varmt om humrarna annars"

Kom på det när jag nyligen införskaffde mina nya vintercykelhandskar, som kanske får bli julklappen från kära svärföräldrarna.
( för än är vintern långt borta känns det som )

måndag, november 06, 2006

Härmed dubbar jag dig, cykelriddare Nypan!

En sak som är säker med vintern, är att man inte kan vara säker på om det är vinter. För att försäkra sig om att åtminstoen vara säker om det blir vinter, kan man dubba sig. Ja, jag menar såklart inte att man skall dubbas till riddare för att med svärd, lans och ristning bekämpa is, snö och snorhalka. Det går nämligen inte.
Man skall möta vintern på dessa villkor, som då innebär samma princip som med bil. Matematiken är ganska enkel.
Kyla->halka->osäkerhet->cykla jättesakta->hemma sent->inge kul
På med dubbdäcken och istället blir det
Dubbdäck->säkerhet->cykal fortare->hemma vanlig tid->jättekul.
Ganska enkelt val.
Tilbringade således en kväll i helgen med att dubba mina ridderliga alu-hästar. Så nu kommer jag troligtvis ha jättekul.

Det enda negativa jag kan komma på, är att DUBBDÄCK ÄR SEGT OCH TUNGT OCH TRÖGT
och det självklara faktumet att när du väl fått på dubbdäck, så blev det torr och fin barmark igen.