måndag, mars 24, 2014

Smygpremiär

Nytt år betyder nya hjul och i år är inget undantag.
Jag har funderat ganska länge på ett par allroundhjul med 38 mm höjd, gärna bred fälg och kanttråd eftersom jag verkar ha de flesta typer av hjul förutom just den kombon. Hade jag varit rik eller haft onödigt gott om stålars så hade jag siktat in mig på ett par Bontrager Aelous 3. Men nu är det inte så och siktet fick istället ställas in på ett par med liknande profil men med annan prislapp.
Fick väl tag på ett par från Tokyowheel som uppfyllde både mina önskemål om profil och plånbokens krav på pris. Tokyowheel finns i Japan men han som driver den verkar vara amerikan eller med anknytning till USA eftersom kommunikationen är på oklanderlig amerikansk/engelska. Dom har varit väldigt snabba i alla kommunikation och hjulen är både välbyggda och ser bra ut, vilket är nog så viktigt i min höga ålder.

Nåväl, nu var det ju smygpremiär det skulle handla om och inte nya hjul. Men eftersom premiären delvis var av hjulen ( fast den riktiga smygpremiären av hjulen gjordes förra helgen under 45 minuter ), så blev det väl en kort rapport om dom också.
Premiären avser egentligen första "riktiga" runda på räser, där definitionen är räser utan skärmar.
Hade egentligen tänkt sticka iväg hyfsat tidigt för att skrapa ihop 10-14 mil i lugn takt men då äldsta dottern var på besök över helgen valde jag att öva mig i den ädla konsten att vara social med familjen och äta frukost med rostat bröd osv. Sen stod inköp av nya skor till yngsta sonen på schemat och klockan hann väl bli strax efter tre innan jag kom iväg.
Insåg att jag kunde fetglömma mina 10-14 mil när jag parkerade mitt feta arsle på sadeln och siktade in mig på Ådö. Nya hjulen satt som en smäck och påverkades inte det minsta av kantvinden som man fick brottas med under större delen av rundan. Jag får väl skriva nåt separat om hjulen vad det lider?
efter Ådö tog jag stora vägen bort till Tjusta och sen hem via I1. Skrapade ihop 88 km totalt och som Bjorre skulle sagt så var det varken långt, fort eller imponerande. Men det var skönt att komma ut och sträcka på benen och göra den där premiären av både räser och nya hjulen.
Nästa helg ska jag inte vara social.


1 kommentar:

Johan Andersson sa...

Snyggpremiär alltså! Stiligt värre måste jag nog säga. Sjukt många asienbutiker det finns nu för tiden. Ännu en att lägga på minnet då.