måndag, februari 17, 2014

En februarihelg i förorten

Lördagen bjöd på lite mys i form av ett härligt tröskelpass i källaren där planen först var att köra 2x20 minuter nånstans mittemellan hårt.
Funderade sen på om jag inte borde köra fyror och kom sen på att jag borde köra 40-50 minuter på lite lagom istället.
Satte mig på cykeln, stirrade in i fläkten och och kom då på att jag borde köra 2x20 minuter på för högt motstånd....
Skitsmart tänkte jag efter tio minuter när jag dom negativa tankarna for genom min tomma hjärna och bestämde mig för att istället köra 2x10 +1x20.
Det var med facit i hand helt okej ändå och den bästa träningen är ju ändå den som blir av.
Annars känns det som om jag kanske är på väg att få tillbaka lite kraft som jag känner att jag har tappat under de veckorna jag har börjat att äta mindre kalorier och mindre överhuvudtaget.
Vikten är just nu lägre än på ganska länge och det här kan bli bra.


Söndagen bjöd på både fint väder och sitta-i-soffa-och-glo-på-skidstafett-och-se-när-sverige-tar-guld innan jag väl kom på att jag kunde testa lite verklighetscykling också. Vädret som senaste tiden bestått av regn och plusgrader innebar att jag med gott samvete kunde unna mig allvädersräsern med skärmar och bra punkaskydd på däcken.
Siktade in mig på en kort tur till Kungsängen men kom på att jag kunde fortsätta till Bro. Där kom jag på att jag kunde fortsätta till Bålsta och ta mig hem över draget och via I1 området.
Mörkret infann sig vid Bålsta och lagom till Tjusta strax efter man korsat väg 269, fick jag möta vinden snett framifrån för lite extra träning.
Inte för att det blev en runda att skryta om, men runt 8 mil är ju bättre än inget alls och även här gäller väl at den bästa cykelrundan är den som blir av.Vad gjorde du i helgen?


2 kommentarer:

Unknown sa...

Hörru gubbfetto. Bli inte för fit nu, jag vill ju att du skall visa mig lite cykelvägar här i västerort och än mer västerut. Johan törs man ju inte följa med med alla hans planer och nu när du börjar bli ELIT, hur ska det gå för klena jag?

//Kränkt, redan i soffan

Nypan sa...

Äsch. Jag ska bara försöka hålla bort lite extra DÖDKÖTT från den GAMLA kroppen.
Lite stabilare (roligare ) väder så drar vi västerut.