söndag, juni 28, 2009

Grabbar på flickrunda

Lite skämtsamt har det korta varvet runt mälaren, kallats för flickrundan.
Det innebär att man cyklar c:a 20 mil istället för c:a 34 mil.
Det innebär helt plötsligt att en "vanlig" runda på 10-12 mil, inte ens räknas som cykelrunda?
Så är det ju förstås inte. Men flickrundan har nu ändå blivit ett vedertaget begrepp i de cykelkretsar jag umgås med och cyklar med.
Redan klockan 05:10 blev jag hämtad av Johan för transport till Täby. Han skulle köra Hovets 60-milare ( värsta gubbrundan i så fall ), och jag tänkte åka med dom till södertälje för att sen vika av mot strängnäs osv. då dom fortsätter mot järna.
Klockan 06:00 prick, rullar 60 milagruppen iväg från täby. Inte vi. Vi väntar på Calle, Johans brorsa, som inte har samma uppfattning om klocka och tider som resten av världen :-)
Några minuter senare for vi iväg, cyklade fel några gånger, och hade sen ett högt tempo mot hornstull. ( stressad cykling genom stan )
Vid hornstull väntade Tillman, Vic och Mattel på oss. Dom hade också tänkt köra en kortare sväng än 60 mil. Full fart till Södertälje där vi delade upp oss i två grupper. Tillman hängde på Johan och Calle, då han skulle mot det hållet, och vi andra tre vek av mot strängnäs.
Fint väder och bra fart hela vägen till Strängnäs. Det var typiska KBCK förningar av allihopa, dvs man tar en förning på 5-10 km. Jag gillar tyvärr sånt ibland, även om jag får lida för det senare. Men så är det om man varken är speciellt stark eller speciellt smart.
I strängnäs fikade vi kungligt på det trevliga Lauras café. Konstigt att vi missat det stället förut?
Sen bar det av mot enköping. Det gick rätt fint till en början, och jag misstog mig nog på hur mycket värmen tar om man tar förningar på över en mil. Började bli lite tom i benen och kände mig jäkligt trött i kroppen. Men eftersom Vic och Mattel inte bara är starka killar, utan också snälla, så blev det inget toktempo från enköping och hem. Helt tom i benen, så stod jag över varenda skyltspurt på hemvägen. Kan i efterhand konstatera att jag i vanlig ordning käkat för lite, och kanske måste testa lite andra sportdrycker. Magen är inte riktigt på min sida just nu.
Nåväl, rundan avslutades med en lugn afterbikeLB. Två kalla öl* och en varm macka i skuggan på uteserveringen.
Tack Vic och Mattel för sällskapet och en härlig men varm och energislukande runda.* Först en Belpils som följdes upp av en Bruegel.
På bilden ovan ser ni Mattel och Vic skölja ner vägdammet med en isande kall Belpils,

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Citat "Det innebär helt plötsligt att en "vanlig" runda på 10-12 mil, inte ens räknas som cykelrunda?"

Er vågar man ju inte cykla med ;o) Ska se till att få en massa mil i benen men sen så ska jag fasiken haka på någon gång på någon tur.

Nypan sa...

Jodå Johan.
Vi kör helt vanliga cykelrundor också. Men när vi kör 8-12 mil, så är det nuförtiden utan stopp. Men det kan förstås bero på att vi har bråttom till törstsläckaren efteråt.
Under sommaren blir det garanterat nån tur som du hänger med på. Sen blir det afterbike a`la KBCK.
/N

Tobbe Arnesson sa...

Jag tycker det låter helmysigt. :)

Johan Mölleborn sa...

Den där ölen såg fantastiskt god ut. Det var nästan för varmt för att hoja i helgen. Och varmare ska det bli. Tur att det finns öl..
/J

mattel sa...

tack själv för rundan! bra sammanfattning av lördagen och jag håller med om lauras, där stannar jag gärna igen.

johan, klart du ska hänga med. jag pushar för någon sorts sigtunasväng till tant brun och fina slingriga vägar tillbaka. :)

Johan Mölleborn sa...

Tant Brun... Mmmm. Bullar...

Mikael Carlsson sa...

Ja jäklar så varmt det var i helgen. Egentligen gillar jag värmen men det blev änna för mycket. Ha en fortsatt bra sommar, ta hand om magen, du vet vad du ska dricka! Ha det gott.
mvh
Carlsson