onsdag, september 17, 2008

Winds of change!


Så här års, börjar en ny säsong - innesäsongen. Många avskyr den som pesten, själv älskar jag den här tiden, när man allt oftare börjar krypa ner i källaren för att ensam på cykeln, med musik i öronen, tillbringa 2-3 timmar på trainern.
När man sitter där, spelar man för sitt inre upp bilder över de cykelturer man har i ryggen, och de man har framför sig. Jag har nog trampat mer "Mallis-mil" på trainer, än på Mallorca om jag skulle summera det.
Jag och "Mollebjörn", har redan nu börjar snacka om att återuppta våra 4 timmars gemensamma trainerpass som vi körde i min gillestuga i vintras. Där satt vi och glodde på inspelningar från de stora etapploppen och snackade om framtida turer.
Framtid är förändring, och förändring lockar och kittlar. Jag tänker redan nu på vad jag vill göra annorlunda nästa år. Trainerpassen som börjar nu är en stor del av mitt nästa cykelår. Nästa år ska jag ska bli lite lättare, lite starkare, lite snabbare, lite äldre och om möjligt också liteklokare.
Det ska blåsa nya vindar i farbror Nyströms hår.
Och precis som för 2 år sen, har jag återigen investerat i nya vindar.
(Jag har alltså köpt en ny fläkt. Ska man trampa trainer, ska man ha en fläkt ).
Den här gången blev det en golvfläkt med fjärrkontroll, så att jag sparar utrymmet som bordet den gamla fläkten stod på tog upp, och så att jag kan reglera fläkthastigheten utan att kliva av cykeln. Smart., Supersmart!
Så nu är det bara att ladda se till att banda säsongens avslutande lopp, och ladda MP3 spelaren med bra musik. Paradoxalt kommer däremot MP3 spelaren ALDRIG laddas med låten som heter som rubriken - Scorpions vidriga "powerballad" Winds of change :-o
( Nån gång ska jag skriva om Scorpions, Def Leppard och Göta Lejon. Men det får bli en annan gång )

8 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Mulligt ! En sån fläkt skall jag också skaffa men 4 h på trainer ? Nä, jag "livear" nog hellre då.

-Skogling

Johan Andersson sa...

Stackars sate. Bli sittandes i en källare men en vinfylld mollo.

Du får skaffa en sådan där fiffig trainer som har en dator kopplad till den så ni kan köra lite schyssta TdF-etapper. Se till att köra med tempohojen så kommer Johan aldrig förbi.

Tobbe Arnesson sa...

*visslar på Windows of change*

Tack så djävla mycket!

Johan Mölleborn sa...

Äntligen kommer trainer-årstiden. :)Jag ser verkligen fram emot våra gillestugeetapper. Vi kan börja med en zombiefilm och avsluta med en tour-etapp.
Tack för tipset om fläkten. Skönt att min blev 100 spänn billigare. Igår var det verkligen winds of change i mitt cykelrum. 2 fläktar på full fart och en liten mollepop som trampade så luftrören tjöt.
/J

Anonym sa...

Fan ni är galna.
4h på trainer?????
Nä jag håller mig till intervaller på trainer och distans utomhus
/Kaijan

Markus F sa...

Det borde vara nån form av straff på att bara nämna "Winds of change".
Tänk på alla stackars människor som får den i låten i huvet nu. Du är ond.

Nypan sa...

Markus, Jag funderar på att ändra rubriken till "Markus F får mysbånge av Winds of change". Då syns det på din blogg.

Tille sa...

Halloj Nypan!

Glömde fråga igår. Jag precis har börjat köra Aktivitus träningsprogram och det kommer det bli en del trainerintervaller framöver. Det blir ju bara varmare ute så naturlig kylning blir sämre och sämre. Följaktligen behöver jag en bättre fläkt,
Så frågan är - vad är det för fläkt och var köpte du den?

/T