söndag, juli 08, 2007

Stockholm-göteborg: May the force be with me

Jag bestämde mig ganska nyligen för att utmana mig själv. Man kan cykla på många olika sätt, och drivkrafterna som gör att man gillar att cykla, är ju olika för oss alla. En del gillar att cykla i skogen, andra föredrar asfalt. Många gillar soliga turer medans andra föredrar regn och rusk. Många cyklar uteslutande på somrarna medans en del cyklar året runt.
För att ta reda på hur det känns att cykla riktigt långt, har jag nu anmält mig till Stockholm-Göteborg som går av stapeln den 21 uli 2007.
Jag kommer att cykla i par med min jobbarkompis Oliver Valdez, som också var med på mallis, och cyklat med oss på vinterrundor och nattrundor. Oliver har cyklat ett par Mälaren runt och även Jotunheimen och fixar det här.
Det känns som den perfekta parkamraten för mig eftersom han är stark, envis och gansk prestigelös.
Det är lång att cykla till Göteborg. Det är till och med långt att åka bil dit och dom resorna brukar kännas mer som transport än äventyr.
Den här resan bli annorlunda. Oh yes. Den här resan blir det resan som är målet, och inte slutdestinationen.
Givevtvis funderar jag nu på hur jag kommer klara det här. Är jag tillräckligt stark? Håller kroppen ihop? Hur funkar skallen när man cyklat 20 timmar och har ett par timmar kvar? Vad ska jag packa, hur ska jag äta dagarna innan osv.
En sak som jag redan nu inser, är att Cinelli Man Machine, inte kommer göra mig besviken. Den känns för varje runda jag kör den, som ett stort lyft för min cykling, då den både är kvick och komfortabel. Jag har bytt lite delar på cykeln också. Vikten ligger nu på c: 7,6 vilket är mer än godkänt. Och med komponentgruppen som nu sitter på, kan jag faktiskt vara säker på i alla fall en sak: "The Force will be with me"

6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Mumma, sist jag såg den där var den så naken så naken... Skulle gärna se en helbild på den. Lycka till. Den där turen kommer bli som en Tullinge - Tumbatur för en annan. Jag har ju alldeles för lite kolfiber för att cykla långt ;o)

Anonym sa...

Mollos polare, helt klart! Du har umgåtts med honom en del va?

Tufft Nypan, riktigt tufft!

Johan Mölleborn sa...

Grumt coolt att ni ska köra. Jag kommer sitta på Gotland med en iskall pilsner och hålla tummarna för er.
Lycka till!!!
/Big

Anonym sa...

Force??Har mannen vunnit pa tipset?
/Kaijan som är lite mör benen efter Penser Joch(8,7%,15 km

Anonym sa...

http://www.penserjoch.com/2004/gb/index-gb.htm

Nypan sa...

Nej, inte alls eftersom jag inte ens tippar. Kostar nog mindre än din italienresa skulla jag tippa:-o