torsdag, juli 12, 2007

En svart skönhet i helfigur!

Det här med design och känsla för skönhet, är ju oerhört olika i olika länder.

Till exempel kan man inte beskylla italienare för att göra dom bästa bilarna, men dom är oftast sååååå snygga.
Dom tyska bilarna, är oftast ett under av ingenjörskonst, och i mina ögon lika tråkiga om dom är bra. Det kanske är så enkelt att konstnärer och ingenjörer inte jobbar mot samma mål, och därför levererar så olika resultat. Steve Jobs som grundade Apple, fyllde tydligen medvetet företaget med männsikor som mer var kulturelle än vetenskapliga. På nåt sätt märks det även idag.
Cinelli har man lagt en stor del av prioriteten på design, och till och med namngivningen av de olika cykelmodellerna och tillbehören. En cykelsom anpassats för tjejer är exempelvis uppkallad efter en Jimi Hendrix låt- Little Wing. Jag gillar sånt. Jag gillar när design, hjärta och känsla får bestämma lika mycket som de tekniska egenskaperna och prestandan på slutprodukten.Jag gillar min Cinelli Man Machine. Den är snygg, svart, snabb och namngiven efter Kraftverks album med samma namn.

Jag njuter av varje tramptag på den, och efter bytet till SRAM, så längtar jag faktiskt efter att få växla upp eller ner. Den är ganska lätt, men kan lättas mer om jag vill. Men det ska jag nog inte. 7,6 kilo är helt OK och cykeln är så oerhört mycket bättre än vad jag nånsin kommer att bli.

Ska man då fundera över varför man unnar sig pylar som en del säger "är för bra"? Behöver en konstälskare försvara att han köper en svindyr tavla som han fysiskt inte kan betrakta på ett annat sätt än mig som tycker hötorgskonst är snyggt? Nej. Behöver en HIFI fantast som gillar skitmusik och har två öron preci som jag, försvara att han köper högtalarkabel som kostar 1000 kronor metern? Nej. Så vid närmare eftertanke, så kommer det säkert att hamna ett par fläskit snygga och lätta sexiga hjul på min Man Machine så småningom :-o

10 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Den förtjänar ett par lätta och sexiga hjul, det vet du... Men det är väl som du säger, nu har du en cykel som är bättre än du! Till och med min cykel är bättre än jag och då är den hästlängder från din, men du är ju hästlängder från mig med så....

Nypan sa...

Man blir glad när man cyklar på den här hojen. Är man glad så vill man köra fortare, och längre, och pressa sig mer. Att cykla är att leva.

Nypan sa...

Förresten så var det du som ville ha helbild på hojen. Nu fick du det :-)

Johan Andersson sa...

Jag vet, och den blev jävligt bra i helbild!!

Johan Mölleborn sa...

Din hoj är irriterande snygg. Det känns skönt att veta att Skogling har legat med den. :)
Man machine, fan vilket bra namn.
/B

Johan Andersson sa...

Måste även säga att jag gillar dessa klibbor. Skulle lätt kunna köpa en helren som den lilla parveln ska göra och sätta på egna ståkuksklibbor men är den inte helren ska det vara klibbor... Satan va snugg min De Rosa Idol kommer bli.. Speciellt med min 105-grupp och korsekrade hjul fram, tjoho!!

Nypan sa...

De Rosa Idol och 105 grupp? Nåväl, huvudsaken är att dyu byter den gruppen innan mallis.

Markus F sa...

Kan man annat än falla pladask för en cykel som är uppkallad efter en Kraftwerklåt, speciellt när man vet den gruppens fallenhet för cykling? Kanonfint.

Markus F sa...

Jo förresten, jag lade en feed till BBB från den här sidan. Skriv massor.

Patrik Skolling Möller sa...

Vaffalss ?! Har du köpt lätviktsgrejjer ? Vunnit på lotto eller ? Fast du vet, det är ingen skillnad i alla fall. Det är som en biff från Konsum i Farsta. Det är ingen skillnad mot hängmörad från en restauranggrossist. ;p

Du är nöjd va ? Törs du låna min våg ?

//Skogling