tisdag, maj 22, 2007

Svart, sober och fin - Cinelli Man Machine

Efter nattcyklingen fredag till lördag, hade jag tänkt unna mig att sova till klockan 11:00.
Det gick inget vidare, eftersom kroppen är inställd på max 10:00.
Eftersom jag hade fått endast 2 timmars sömn i kroppen, var skallen vaken, men kroppen ganska trött. Nåväl, morgonkaffet smakade fint, och nu tänkte jag skrida till verket. Cinellin skulle en gång för alla ta steget ut ur bubbelplasten, för att bli en cykel istället för bara en ram. Jag var ju ensam hemma, och då kan man sprida ut sig som man vill och därför hade jag monterat upp mekstativet i vardagrummet. Sakta skred jag till verket, och började med att montera av vevlagret på Cannondalen. Med onsdagens resultat i bakhuvudet, bultade hjärtat lite snabbare än vanligt när jag sakta sakta började skruva in höger vevlagerskål. Jag vet fortfarande inte om det hela tog 10 sekunder eller 30, men däremot kände jag att mitt leende växte för varje varv som lagret letade sig in i gängorna. Man kan säga att det satt som en smäck!
Resten av monteringen kändes som en lång och kontrollerad njutning. Vanligtvis brukar man ju stressa fram resultatet när nåt nytt ska monteras. Den här gången var jag för trött för det, vilket kanske var bra. Allt gick som smort och i rätt ordning hela tiden. Till och med momentet att kapa ett styrrör i karbon, vilket man inte gör varje dag, kändes som ett rent rutinuppdrag.
Det var en oerhört skön känsla att till sist se cykeln klar, samtidigt som jag med 2 timmars sömn i kroppen var lite för trött för att vara euforisk.
Jag hade inte ens tänkt testa den samma dag, men ett samtal från Patrik med löfte om en öl, ändrade på dom planerna. Men fortfarande trött, och med vanliga kläder på, hade jag fullt fokus på att hålla mig vaken, snarare än att känna efter hur cykeln kändes.

På söndagen fick jag chans att testa den en halvtimme. Och vad säger man? Den är svart, sober snygg och känns väldigt snabb! Cinelli Man Machine!

9 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Den e ju verkligen skitnygg! Är det ett kompaktparti på eller bara en liten klinga? Ser assnabb ut!

Johan Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nypan sa...

Det är kompaktvevparti 50-34 som jag är toknöjd med. Möjligtvis att jag kunde haft 50-36 istället eftersom jag aldrig körde på lättaste ens på mallis, men den här få nog gå ett tag nu. Svart och rött är ju lite lagom syndigt snyggt :-o

Patrik Skolling Möller sa...

Du kommer skratta dig lycklig under varje tur i sommar. När drar vi till Adelsö då? Det lär finnas en pizzeria där...

//Skogling

Nypan sa...

Anytime, bara pizzan är bättre än den i strängnäs. Men enköping t.o.r är ju kalas annars.

Patrik Skolling Möller sa...

Jag kör varsom helt. Mina axlar säger bara "Snälla herrn, lägg in en liten paus då och då... " Typ.

Jag kan baka pizzor samtidigt som jag skelar och slöddrar!

//Skogling

Anonym sa...

Jäklar vad snygg den såg ut! våra hojar kommer att göra sig bra bredvid varandra.

Kan ingen ta och backa över min Battaglin med en släpkärra så att jag får skaffa en ny hoj.....

Nypan sa...

Ställd ig utanför IKEA Barkarby i 5 minuter, så är det ett faktum, men ta av däcken innan :-o

Johan Andersson sa...

Eller gör som jag, se till att du inte kan cykla utan bara vurpar hela tiden så får du en ny ram av försäkringsbolaget för fjuttiga 1200:- (hoppas jag iaf)