lördag, maj 12, 2007

Jag saknar ett erbjudande?

Jag brukar tömma brevlådan när jag kommer hem på dagarna. En bra dag, är den nästan tom, kanske ett vykort eller en cykeltidning eller nåt annat skoj. En dålig dag ligger där 3 st räkningar. En normal dag ligger där 20 st erbjudanden från alla företag som finns i västerort. Och det finns en del.
Alla säljer samma skit. Det är lågpris kyckling och billig tonfisk, som varvas med billiga collegetröjor och utemöbler som är så helrätta i år, att dom definitivt är totalt ute om ett år igen.
Jag saknar ett erbjudande om tid.
Kan någon sälja mig tid. Det går en vecka och en helg som bara flyger förbi, och där jag konsumerar allt mellan himmer och jord, och gör allt mellan himmer och jord förutom att cykla. ( bortsett från cyklingen till och från jobbet varje dag, som iof inte går av för hackor )
Jag vill ha tid. Jag vill ha mer tid att cykla, mer tid att leka med mina barn. Mer tid att cykla med Oliver i skogen, Fanny på cykelvägarna och ner tid åt att gå bakom Olles cykel.
Mer tid att sitta och snacka med tonåringarna i hemmet och mer tid att skratta och hångla med min vackra fru.
Varför kan ingen ge mig ett erbjudande om mer tid till ett bra pris?

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Förstår vad du menar, och då har jag bara en knodd. Jag lyckas iaf att hoja två ggr/vecka förutom jobbpendlingen men ibland känns det som att räser står i några veckor pga tiden, sen är det NRS'en som står (fast mest hos pedalogerna ;o)) oxå pga tiden.. Man vill ju tjäna bra med deg för att kunna göra roliga saker men då jobbar man mycket och har inte tid till något annat.. Ironin är hög.. Och på tal om irono, den enda cykeln jag hinner nyttja är min Inbred som jag har lagt ner löjligt lite pengar på.. Vafan är det som händer??

Patrik Skolling Möller sa...

Fast idag fick vi litet tid. Det var en fin tid. I slutet av den tiden hade jag ont i axlar och armar. Varför just under denna tid ? Jag skulle vilja träffa en doktor som berättade vad det var för fel för att sedan åtgärda det.
För alltid.

/Skogling

Nypan sa...

Jag har faktiskt lyckats köpa mig tid! Nästan ialla fall. Jag har beställt ett par nya pedaler till räsern - TIME! Och trot eller ej, jag tror att dom dessutom kommer i tid! Skogling fick säkert käka Ipren efter senaste turen. Mina gamla pedaler gnäller ju fan mer än en normal förortsfru :-o

Johan Andersson sa...

Nu finns det inga orsaker till att inte montera ihop den... Har framväxeln kommit?

Nypan sa...

Allt var perfekt. Alla delar var hemma, ölen smekte strupen samtidigt som vi skrattande började montera loss vevlagret.
Samma skratt fastnade i strupen när vevlagret inte passade på nya ramen. Det är väl klart som fan att det är italiensk gänga på en italiensk hoj! Det borde man väl ha tänkt på. Så nu måste jag skaffa nytt vevlager. Gamla cykeln monterades ihop igen. Snacka om antiklimax.

Johan Mölleborn sa...

Tidsbristen löser vi genom att cykla på natten. Så jävla smart. Om två timmar kör vi. :)
/J

Markus F sa...

Tid... Jag vet vad du menar. Jag är tvungen att börja packa en vecka innan semestern för att vara säker på att hinna. Nya datorn har stått oanvänd i tre veckor eftersom jag inte hunnit göra alla inställningar.