fredag, december 30, 2016

In i mörkret

Jag hade två alternativ.
Egentligen kanske jag hade fler, men dom två jag hade var nog antingen sitta i soffan med en påse chips, en kall öl och glo på nån härlig film i stugvärmen eller att cykla.
Med cykla menar jag att cykla utomhus och starta på eftermiddagen när mörkret börjar sänka sig och försöka köra en av dom vanliga rundorna på c:a 7,5 mil. En 10 milare hade ju suttit fint mentalt men inte i benen eftersom jag har en liten tanke på att köra en gemenskapsrunda på nyårsaftonen.
Jag valde cyklingen och möttes såklart av en rätt mosande motvind ut mot Bro samtidigt som mörkret snabbt sänkte sig. Nåväl, det vänder ju tänkte jag samtidigt som jag faktiskt funderade på att vända i Bro istället för att köra den vanliga rundan ut mot Bålsta och hem över "Draget" och sen I1 osv.
När man passerat Bro börjar mörkret på riktigt och när man kör Bålstaleden i mörker är det starka lampan på.
vinden vänder inte och det är fin kantvind i ryggen mellan Bålsta och Kungsängen innan motvinden återigen smashar mitt i nyllet över gröna dalen.
Det är lite speciellt att trampa alldeles ensam i mörkret och snålblåsten en vinterkväll och även om det kanske inte ger nåt sprätt i benen så ger det kanske nåt för pannbenet och all cykling/aktivitet är väl bättre än den som inte blir av.
75 km blev väl rundan vilket inte är nåt att skriva i historieböckerna men som sagt, bättre än inget alls som ju var alternativet.
Imorgon är det nyårsafton och jag hopas orka masa mig upp för att ansluta till trevliga Amirs årliga nyårscykling i snacktempo (hoppas jag) på järvafältet.
Har väl haft ett bra år, iallafall som jag tänkt att det skulle bli,  men det tänkte jag inte summera här och nu.
Ha en fin nyårsafton, drick nåt gott, skratta med dom du är med och ta vara på livet!Inga kommentarer: