onsdag, mars 11, 2015

Lätt på foten!

Med åldern kommer tydligen en känsla för vad som är snyggt på ett klassiskt sätt.
I höstas på cykelmässan i Kista föll jag pladask för ett par cykelskor från Bontrager som inte bara var klassiskt snygga utan även välgjorda, lätta och med lite genomtänkta detaljer. Festligt nog hette modellen Classique. Det var så illa att jag nästan vaknade mitt i nätterna veckan efter mässan innan jag till slut kom på att jag nog måste löpa linan fullt ut och helt enkelt ha et par såna skor på mina fötter under det fantastiska kommande året 2015.
Nu ska man ju också ha lite tur här i livet och i det här fallet består den turen i att jag dels hade fått ett present kort på Alviks Cykel av mina kollegor på jobbet när jag fyllde "nånting-tydligen-speciellt" i höstas och att Alviks Cykel också är återförsäljare av Bontrager.
Överlag tycker jag att deras produkter är bra och ofta känns både genomtänkta och prisvärda. Detta gäller både de kläder jag använt från dom men även deras övriga produkter i form av flaskställ, styren, styrlindor, sadelstolpar mm.
Jag har använt deras skor tidigare och dom har en passform som passar mig bra och jag vågade faktiskt låta Alviks Cykel beställa hem ett par Classique åt mig i min storlek utan att ha prövat dom på foten.
- Jösses vad skönt dom sitter på foten!
- Jösses vad snygga dom är på riktigt!
- Jösses vad lätta dom är!
- Jösses vad snyggt det ska bli i år!

Det finns förutom den estetisk aspekten en hel del fördelar med skor som har snörning istället för kardborreband och click-spännen.
+ Man får en fin passform eftersom trycket fördelas jämnt över foten
+ Skorna blir lättare eftersom snöre och hål väger mindre än kardborre band och plastspännen.
+ Man känner sig lite proffsigare. ( hur då undrar du nu? Jo, fler och fler av proffsen kör också med snörade skor nuförtiden och troligtvis av de första anledningarna )

Som bonus kommer skorna med 4 olika färger på snörena så att man kan färgmatcha efter klädsel eller humör.
Jag har de senaste åren börjar få en faiblesse för lite avskalat och klassiskt. i år tar vi steget fullt ut.

Vill avsluta det här inlägget med ett tack till alla mina kollegor som samlade ihop till presentkortet och till Alviks cykel för deras goda servicenivå.

Det är inte illa att bli både lätt och snygg på foten.
Jag blir det i år.1 kommentar:

Anonym sa...

Lite trist att resten av kroppen väger så mycket när foten blivit lätt.......bara.... ;)

//Medcyklist