måndag, november 18, 2013

Reflektioner om cykeltrjöor - TORM

Jag brukar inte skriva speciellt mycket om varken kläder generellt eller märken på kläder speciellt.
Det beror nog på fler saker men antagligen för att cykelkläder för mig egentligen mest varit träningskläder som varit anpassade för cykling. Och jag har de senaste åren oftast sladdat omkring i KBCK klubbtröjorna och sett lite läcker ut. Inget fel i det men ibland har jag längtat lite efter ganska basic tröjor i basfärger och i annat material än 100% syntet.
Det finns såna plagg på marknaden.  Men jag tycker det märket är lite för dyrt och lite för ballt för mig. Man köper lika mycket en tillhörighet som själva plagget och jag vill ju egentligen bara ha bra tröjor, gärna till bra pris.
Det är här som TORM kommer in i bilden och som passar in väldigt bra i mitt eget sätt att se på hur en tröja ska fungera, se ut och kosta. 
Det är en liten engelsk firma med vad det verkar vara, två killar som driver en lokal cykelshop i första hand och som verkar nöjda med den tillväxt som blir utan större PR kampanjer.
Priserna på tröjorna ligger på mellan 55-59 pund, vilket är hälften av vad många andra bättre tröjor kostar.

Design
Tröjorna är i basfärger och design som jag tror håller år ut och år in. Klassisk design är aldrig omodernt :-)
Material
Samtliga tröjor tillverkas i Sportwool vilket är en blandning av merinoull och polyester vilket ger plagg som både håller sig fräscha, hållbara och fyller en funktion där ullen både värmer och svalkar.

Jag har kört med tröjan när det varit riktigt varmt utan att den varit för varm och även när det varit regn och lite ruggigt. Då är materialet oslagbart eftersom den håller värmen även när den är fuktig.


Detaljer
Bra detaljer gör ett plagg bättre. Reflexer på bakfickorna och två stycken vattentäta samt blixlåsförsedda fickor på utsidan av bakfickorna är både bra och smart.

 Rejäl dragkedja som på en del modeller är hellång är nästan en självklarhet för att en tröja ska godkännas av långcyklare.. Gummerad kant i midjan håller kvar tröjan på plats.

Självklart är armslutet på dom längärmade tröjorna lite längre på ovansidan där det behövs. Varför är det inte alltid så?

Crisp gubbe med crisp tröja.

Summering
Så här efter snart ett halvårs användning av tröjor från TORM är jag mer än nöjd. Stilen passar mig bra, prislappen passar mig bra och jag har till och med sett till att jag får en till i julklapp. Så nu behöver jag hålla mig snäll en hel månad.

Du kan läsa mer om TORM och deras tröjor och även beställa dom på deras hemsida: http://www.torm.cc/index.html
Vad får du i julklapp?2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena, vad har du för storlek? Är de stora eller små ?
Kanske kan bli en julklapp till mig också :)

/Magnus

Anonym sa...

Tjena Magnus.
Dom är normala i storlekarna.
Jag är väl 177 och drar Large men kan kanske ha även medium på deras T7 tröja som är lite rymligare i modellen. T1 tröjan är lite tajtare i modellen så där är Large perfekt på mig. Det gäller nog T2 modellen också tror jag.
God jul och hoppas tomten har nåt fint i paketet :-)

/Nypan