söndag, oktober 16, 2011

En helt vanlig hösthelg

Klockan ríngde 07:06 i lördags morse och jag ångrade direkt att jag hade planerat att cykla med Johan. Vi skulle förvisso träffas först runt nio så jag bestämde mig för att ligga kvar en timme.
Klockan 08:30 kommer ett ynkligt SMS där Johan vill flytta fram det till 10.00 och jag fick ytterligare tid till att inte göra nånting alls, vilket är förbaskat skönt en lördagsmorgon.
Efter lite fipplande med smågrejer och en del fippel med att få Johan att få fram kläder, cyklar och  sig själv kom vi till sist iväg.
Jag hade förberett mig extra väl inför dagen genom att på fredagen besöka sjukgymnasten som ska hjälpa mig med mitt högra knä.
På den träffen hade jag fått stifta bekantskap med diverse tortyrmaskiner vars syfte på nåt sätt ska stärka musklerna runt knäna.
Ja, jag hade träningsvärk deluxe i bägge benen och insåg att jag skulle få slå på dieselaggregatet redan från start.
Vi satte styrning mot Bro men valde att fortsätta mot Bålsa och ta backen över draget och hem över I1.
Hösten har nu kommit på riktigt och trots att det bara var runt fyra-fem grader, kändes det periodvis lite varmare. Mycket snack som vanligt, men med skillnaden att man så här års inte hör ett smack med pannband/mössa över öronen. Eller så är det helt enkelt åldern som börjar ta ut sin rätt gällande hörseln.
"Look mama, no hands!"

Det blev väl inte världens längsta runda, men 77 km är som jag brukar säga bättre än inget alls även om en längre runda säkert hade varit bättre för benen.
Efter rundan var det hem och en snabbdusch för att sen hoppa in i bilen med söta frun för att titta på danstävling i Åkeshovshallen. Både C,B och A klass visade upp sina färdigheter i alla ålderklasser.
Riktigt kul att se det på nära håll och roligt att se en del bekanta ansikten från dansskolan där vi gick förut. Måste nog ta tag idet där igen, även om vi inte får den tränare vi trivdes bäst med.

Idag söndag, har jag tillbringat lite verkstadstid med min gamla trotjänare cykelcross hojen.
Skärmarna sitter på inför hösten/vintern ( dom åkte aldrig av i år ) och nu har den äntligen efter många års fuskande, fått både nya växelwires och höljen.
Växlingarna sitter som en smäck just nu och jag kan knappt bärga mig inför att få köra en runda på den.
Den kommer väl får agera pendlarhoj så småningom, även om jag just nu tycker det räcker med single-speed hojen för dom två milen till jobbet.
Det viktigaste kanske ändå är att jag idag gjorde en höstsoppa med rotfrukter + ANNAT som jag nu ska smaka på.

Hoppas ni själva haft en lika bra helg som jag.


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det där blev ju riktigt bra. Själv har jag varit på hus och villa-mässan i Älvsjö. Kommer nog somna ovaggad ikväll.
/Johan