torsdag, februari 17, 2011

Renovering pågår


"Jag ska sluta blogga", var tanken som flög i mig igår. Kanske blir det så, kanske blir det bara ett uppehåll.
Mitt första blogginlägg skrev jag redan i september 2005, och har i perioder tycket det varit kul att skriva av mig lite.
Men tiderna förändras och det går periodvis stiltje i skrivandet. Jag har också funderat en del på vad eller vem bloggen finns till för. Är det nån som egentligen är intresserad av vad jag skriver?
Jag hade från början en idé om att skriva om min cykling, och kanske en del om öl vilket jag försökt hålla mig till genom åren, även om ölrecensionerna stannat av en del just nu. Och cykelbloggar finns det rätt många just nu, och varför skulle det vara mer intressant att läsa om min cykling än om andras?
Är det nån som egentligen bryr sig om om jag cyklat en kort eller lång tur?
Vad spelar det för roll om jag bytt från 25 till 28 mm däck på en skitig cykel?
Är det intressant att veta vilken puls eller effekt jag hade på ett trainerpass i källaren och om jag cyklade naken eller med kläder?
Vem bryr sig egentligen förutom jag. Och jag vet ju liksom om det utan att behöva blogga om det.
Det finns en miljon bloggar därute som är mer intressanta än min med lika många människor bakom bloggarna som är mer intressanta, smartare, snabbare, starkare ( kanske inte snyggare ), osv. än vad jag är.
Jag är också inne i en period då jag försöker bryta mönster och beteenden, om än i små portioner och med korta steg. Försöker att hitta en balans i både kropp och knopp, där fysiska aktiviteter ska samsas med mental förflyttning åt rätt håll. ( Boken på bilden är högst symbolisk, dollartecknet också. )
Så därför kommer jag att under en period att stanna upp med skrivandet på bloggen utan att bestämma om och när jag tar upp det igen. Med detta inte sagt att det tar slut, bara att jag under min "renovering" ligger lågt med massa onödiga texter på bloggen.
Tack för att ni läst bloggen under åren :-)

/Nypan

11 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Pissblogg i alla fall. :)

Känner igen mig lite i det där. Jag bloggar ju inte så jätteintensivt själv. Orkar inte liksom. Man kan ju byta däck utan att berätta för hela världen...

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Det är ju inget tvång att blogga. Lägg energin på att hitta dig själv istället.
Snart kommer våren och då borde betongkepsen försvinna. Det kommer bli ett prima år till slut.
/J

Johan Andersson sa...

Har haft samma tankar själv men har insett att det (i alla fall för mig) finns ett skäl och det är att ha den som en dagbok man kan gå tillbaka till och se vad man har gjort under året/åren... Men att andra är intresserade av det jag gör finner jag högst osannolikt..

Hoppas att du kommer tillbaks till allt, livet, jobbet, cyklingen, you name it.... Snart är ju våren här som Johan sa och då jäklar....

Ordeverifiering: Sopyr... Lite som sopor.. Något som gäller oss alla som har kommenterat här...

Brunna Hellriders sa...

Du är nog långt ifrån ensam om den känsla du beskriver. Tycker själv att det är roligast att skriva när man verkligen har nåt att berätta. Kan väl säga att jag brukar läsa allt du skriver. Dock inte så många kommentarer.

/Mattias

Tille sa...

Jag bryr mig.
Därmed dock inte sagt att du behöver blogga om det. Det går bra att du recenserar De Ranke-leveransen över... säg en Big Chouffe lagom till en vårklassiker eller nästa cykelrunda.

Jag kan recensera boken om du vill :-)

Anonym sa...

Jag vill va med på en sån där live-recension.

Ta hand om dig Nypan!

Tobbe Arnesson sa...

Jag läser inte här. ;)

Nypan sa...

Tack för alla kommentarer.
Och tack för att ni ändå bryr er. Det vet jag att ni gör och det känns bra.
Det är ju mest för att försöka göra allting lite annorlunda och ändra lite inställning som jag gör ett uppehåll med den här bloggen.
Jag skriver av mig lite kort ibland på min alternativa blogg istället som ni hittar på: http://nypan2011.blogspot.com/

/N

Anonym sa...

Synd om du lägger av med bloggandet. Då får vi ju aldrig veta hur skön "KUKEN" är!

Efter regn kommer solsken! Ha det bra!

Nypan sa...

Ha ha ha
@Anonym: Jag hoppas får återkomma med en recension om hur det känns att sitta på 54 cm K.K efter den första 20 milaren :-)
Då kanske jag är tillbaka i bloggform igen.

Anonym sa...

Hejsan Cykelmannen och ni andra riktiga cyklister. Jag är motionär på cykel många nivåer långsammare än er. Om det spelar någon roll för er så vill jag passa på att berätta att jag uppskattar att ni delar med er av era erfarenheter, det är stor inspiration för mig när jag sedan kämpar runt på mina kortare och långsammare rundor.
John