söndag, juli 25, 2010

Omstart?

Ibland får man nog tänka om, och kanske göra en omstart.
Eftersom målet i år, är att genomföra 1001Miglia italia, i augusti, var planeringen för året inriktad på att cykla mycket. En hel brevetserie inklusive en 100 milare, kompletterad med två veckor på mallis där jag skulle kunna cykla berg varannan dag var planen.
Våren flöt på ganska bra, och breveterna avverkades i raskt takt. En 20 milare, två 30 milare, en 40 milare och en 60 milare var avverkade före maj månads slut.
Strax före mallorca började jag känna en del problem med andningen i samband med hård cykling. Har de senaste åren haft svårt att andas ordentligt vid viss lufttemperatur på våren och sommaren. Troligtvis helt vanlig ansträngnings astma, vilket jag bör utreda vid tillfälle.
mallis fick jag anledning att fundera en del på cykling, berg och värme. Den kombinationen lär man få smaka på i italien i augusti, och det var allt annat än lätt att ta sig an den kombinationen.
Väl hemma skulle jag köra Örebros 100 milare.
Dagarna före start, kände jag mig rätt dassig i kroppen och knoppen. Kände mig rätt risig på morgonen när starten gick. Klev av i Töreboda efter c:a 18 mil eftersom jag då insåg att det inte skulle bli annat än en pina att köra lite mer än 30 mil om dan i 3 dagar med den kroppen. Ont i huvudet och en mage som var upp och nedvänd.
Hem till stockholm och en vända till landet.
Hade sen tänkt köra västerås 60 milare med Johan, men mådde räv dagen innan. Den blev också inställd.
Nu regnar det ute, och imorgon börjar jag jobba igen.
Nu ska jag starta om kroppen och knoppen. Känns skönt.

7 kommentarer:

Mikael Carlsson sa...

Bakvatten och motvind: Då måste man ibland trampa hårdare och ibland bara låta lusten styra. Det låter som om det senare skulle vara bättre i ditt läge. Det låter också som det finns en stark kille bakom motigheterna, speciellt med tanke på den senaste tidens hårda träningsdos. Och Du jämför dig inte med Johan för då måste det väl gå tungt jämt.

Tille sa...

Jag tycker vi tar en mysrunda upp i Roslagen snart. Fantastiskt propagandacykling med sol, medvind och trevligt sällskap är vad doktor Tille ordinerar.

Tille sa...

och med trevligt sällskap menade jag mig, inte Johan :-)

Johan Mölleborn sa...

Som Carlsson skriver, hitta tillbaka lusten för cyklingen.

Propagandacykling och en redig after bike ordinerar doktor Mölleborn. Roslagen låter alldeles prima.

När vi väl kommer till Italien så kommer allt lösa sig. En skaplig flaska chianti kostar inte mer än några euro där. Det kan inte gå fel då.
/J

Tobbe Arnesson sa...

Hoppas du får ordning på kroppen!

Patrik Skolling Möller sa...

Jag har slutat jämföra mig med någon. Jag jämför mig inte ens med mig själv längre. Jag hade de också "stora" planer för cyklingen i år. Men jag har cyklat mycket mindre än önskat. Och jag kan inte skylla på vädret...

Roslagen ligger och väntar i form av Roslagsleden också. Den tycker jag du skall med på.

-Skogling

Nypan sa...

Tack för lite ryggdunkningar. Det behöver man ibland när man har passerat bäst före datumet :-)
Och jag jämför mig bara med mig själv såklart för allt annat vore märkligt. Kände redan den här veckan när jag började cykelpendla igen att lusten kom tillbaka. och ser fram emot lite propagandacykling och veckan i italien.