fredag, februari 26, 2010

En farbror sätts på prov

Fick höra att i princip hela ledningsgruppen för "Big & small kosttillskott" skulle ta sig ner till Göteborg för att genomföra ett uppföljningstets på Aktivitus. Eftersom jag är en nyfiken själv, som dessutom börjat intressera mig lite mer för kvalitativ träning, tyckte jag det kunde vara vettigt att följa med ner.
Som en bonus såg jag att man nuförtiden kan använda friskvårdsbidraget som jag har via företaget där jag jobbar, ( och som jag ej brukar använda till något alls) till tester av det här slaget. Försäljningschefen på Big & small, hämtade upp mig i sin tjänstebil, och sen bar det av till nästa anhalt, där Ekonomi chefen hämtades upp. Sen låg milen framför oss. Att bila till Göteborg är nog jobbigare än att cykla dit.
Själva testet är inte så mycket att orda om, men som en enkel förklaring går det ut på att du cyklar dig in i väggen på en Monark Ergometercykel, samtidigt som din puls, mjölksyra och belastning ( effekt ) mäts.
Med de värden man får fram, kan sen Aktivitus ta fram ett träningsprogram åt dig baserat på dina värden och ambitioner. Man kan också göra testet utan träningsprogrammet. Men det verkar lika smart som att gå till en dietist utan att få med sig några kostråd.
Nåväl. Jag trampade på efter att grabbarna från Big & Small gjort sitt bästa för att kränka ergometercykeln. Det slutar alltid med att man själv blir kränkt. Alltid.
Själva resultatet blir ju vad det blir, och är första gången framförallt något man kan utgå ifrån, och baserat träningen på. När man sen följer träningsprogrammet och följer upp vid nästa test, kan man se om man har gjort nån förbättring.
Hur gick det då?
Jodå. Jag gav mig lite för lätt på slutet, vilket inte gör nån större skillnad på resultatet. Men jag får vara nöjd med resultatet som påstår att jag för min ålder är Excellent. Och med lite vinterövervikt att släpa på, kan resultatet bli bättre med lite mer strukturerad träning under året. Ska bli kul att följa upp efter ett år med mycket planerad cykling.
Har lite funderingar på att börja kalla mig XLNT Nypan, men jag avvaktar nog med det, och myser istället lite över en excellent fredag med en Hoegaarden.
Skål!

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Kul att du hängde med. Tror det kommer göra gott för trainerbenen. Det känns lite lättare att köra kvällspassen när man vet att nån har lagt tid och erfarenhet på att skriva ett program åt en.
/Försäljningschefen

Vito sa...

Kvalitet är rätt för oss gubbar runt 40 .)

Friskvårdsbidraget kan alltså användas till en Activitus test...great! :)

/Vito

Patrik Skolling Möller sa...

Känns som om jag får köra mycket själv i sommar. Kanske kan jag köra följebil ? :)

Jag har inte ens en pulsklocka...

-Skogling

mattel sa...

jag ska köra det där nästa vinter. jag måste, alla andra gör det och jag hänger inte ens med i snacket.. för att inte prata om hur vidrig sommaren kommer bli. :)

bra kört XLNT-nypan!

Nypan sa...

Patrik: Köp dig en enkel pulsklocka. Det är faktiskt en bättre investering för din cykling än en lättare styrstam eller något lättare pedaler :-)
Sen tyckr jag gott att du kan cykla med oss. Häng med på några breveter.
/N