måndag, oktober 12, 2009

Det är på hösten det händer


Javisst tänker ni nu. Det är på hösten som Cykelmannen får dåligt samvete för att hans blogg inte uppdateras dagligen med massa blaj. Men det där stämmer inte riktigt. Det som stämmer är att jag den senaste tiden inte haft så mycket tid att blogga, då livet varit fullt av en massa aktiviteter.
- Som att jobba varje dag, med ett projekt som fullkomligen suger all kraft ur knoppen ( fast roligt )
- Som att finnas till för alla hemma som behöver lite stöd, hjälp och sånt som pappor är till för
- Som att fylla halvnittio
- Som att vara hösttrött som alla andra.

Men det som händer på hösten är att jag brukar ta en liten paus från cyklingen. Jag pendlar förvisso varje dag mina 40 km, och försöker hinna med en tur på helgen också. Men jag tar inte så allvarligt på det att jag inte kan skippa helgrundorna för att istället ligga på soffan och fisa.
Det som också händer på hösten, är att den härliga trainersäsongen startar upp.
Att sätta sig en timme med intervaller, eller två timmar med lite kombinerad träning på trainern och bra musik i lurarna är bland det "bästaste" som finns.
Att intervallträning dessutom verkar vara bra träning, gör ju inte saken sämre. Många kör sin trainer i förrådet, sovrummet eller nånstans där dom helt enkelt kan få dispens för resten av familjen att hålla på med sina inomhusrundor.
Själv har jag inte det problemet, eftersom vårt källarförråd är så stort att det utan problem fungerar för detta.
Runtomkring mig, har jag dessutom en massa inspirerande prylar att glo på mellan intervallerna.
På bilden ser ni förutom världens bästa cykel, min Specialized Roubaix S-works SL2 2009, lite cyklar på väggen bakom. Det hänger en tempohoj i taket. I hyllan står det kartonger med en och annan ölflaska med betoning på annan. Man kan väl säga att det på det stora hela är ett drömrum för Cykelmannen. För dom med känsla för ordning och reda samt estetik, ( Hallå där Skogling & Källis ), är det nog mer att likna vid en mardröm.
Välkommen kära höst!

8 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Hur mycket radon suger du i dig på passen då? :-O Kanske byta till en fultüsk? ;)

Ordverifieringen är "reonte", det måste ha något med smärtan av intervaller att göra?

Patrik Skolling Möller sa...

breep...

Trainer är nyttigt men oftasr rätt trist. Det bär i alla fall mig emot att kliva på den men det är ack så skönt efteråt.

Vad skodar mitt öga ? Röda alunipplar och DT-fälgar ? Nav ?

-Skogling

Tille sa...

Det påminner mig om att jag måste lista ut var jag skall ställa min trainer.
Köpte fläkt på vägen hem igår, men söp fast på Sorbon istället för att träna.

Johan Andersson sa...

Det känns ju rejält avancerat med en tempohoj.
Trainer har jag testat två gånger och sen sålde jag den.

Markus Lindholm sa...

Trainer är bra. Jag funderade på att sno TIllmanns fläkt igår.

Johan Mölleborn sa...

Jag ser fram emot våra 3-timmars trainerpass där vi diskuterar livet och vem som egentligen skulle ha vunnit touren. Den här vintern blir en svettig historia. Tycker varenda kotte har fått träningsnoja.
/J

Nypan sa...

Patrik: Det är DT fälgar med revolutionekrar och röda alunipplar. Naven är "Fun-works", som verkar vara nåt som bara Actionsports säljer. Ganska lätta, och funkar säkert helt OK tills dom pajar :-)
Ja du Mollebjörn. Det är klart vi borde köra av några lång-trainerpass i vinter, snacka skit och kolla på inspelade tour etapper.
/N

Tille sa...

Fun works är Action Sports egna märke. Nu blev jag påminnd om att jag måste forska i rabatter hos dem. De är kunder på jobbet.