lördag, oktober 13, 2007

Urladdning i höstmörkret

Klockan slog över till 21:00. Frun satte sig tillrätta i soffan för att som vanligt titta på en av de få TV serier hon följer. Själv är jag något mindre road av att följa TV serier, även om jag måste medge att serier i sjukhusmiljö, där både interna romanser, trasiga hjärtklaffar och benbrott kokas ihop till en delikat brygd.
Kvickt bestämde jag mig för att lufta Cykelcrossen på grusvägarna vid Lövsta-skogarna. Har känt mig ganska orkeslös och kraftlös de senaste två veckorna, så till den grad att jag nästan funderat på att kolla vad det beror på. Kan bli skönt med en kvällstur. Snabbt byte av däcken på crossen, eftersom de som satt på har lite mindre mönstring. På med kläder och en snabb titt på temperaturmätaren. 1 grad!!!! På med andra kläder. På med den pannlamps-riggade hjälmen, där Silva lampan sitter. Kommer då på att jag faktiskt inte använt pannlampan sen jag köpte den förra sen hösten :-o
Har ju bara laddat upp den och monterat den. Kolla att det lyser - OK. Låter ändå Dinottelampan sitta kvar på hojen. Kan ju vara kul att testa den i skogen. Kallt ute och mörkt som i en tjärtunna. Det jag märker är hur bra Dinottelampan lyser, och hur dåligt Silva lampan lyser. Men den lyser tillräckligt för att jag emellanåt ska se 2röda prickar i skogen, när jag vrider huvudet från stigen. Rådjuren undrar nog vad jag är en för en filur. Försöker köra på s ett snabbt tempo, men det blir svårt med pannlampans otillräckliga sken.
Framme vid Hummelmora hage tycker jag att Silva lampans sken är så dåligt att det inte är nån ide att fortsätta på ej upplysta vägar, även om Dinotte lampan lyser starkt som tusan. Tycker att pannlampan är en skitlampa, och börjar bli förbannad på den. Gillar inte grejer som funkar "sådär". Bestämmer mig för att rulla hemåt på upplysta cykelvägar. Kylan biter verkligen. Klockan är strax efter 22:00. När jag har 5 minuter kvar hem, märker jag att pannlampan är helt svart. Vilken tur att jag tog med dinottelampan också tänker jag när jag kör en sista bit genom ett kolsvart skogsparti. Den lyser starkt och vitt. Pannlampan då? Jag hade bara gjort misstaget att inte använda den några gånger, och laddat den emellanåt. Vid första laddningen kan ju batteritiden vara rätt begränsad, så den var nog bara precis som jag själv, tillfälligt urladdad. Jag är säker på att den funkar kanon till nästa urladdningsrunda i höstmörkret. Då är det jag som ska laddas ur istället.

5 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

En av utmaningarna med pannlampa som jag gillar är att man inte kan köra hur fort som helst, därför vägrar jag HID. Jag vill ha den där extra dimensionen. Fast din lampa behöver nog motioneras, som du själv säger.

Johan Andersson sa...

Pannlampa i skogen tycker jag är helfestligt (förutom när man bryter revbenet pga tunnelseendet) just för att man får lite tunnelseende och upplever farten som mycket högre än den egentligen är.. Trist bara att du inte hade laddat den när det var en sådan krispig kväll.. Så du har en CX med? Såklart... Vill oxå ha!! Då ser man dig på CX-cupen senare i höst då?? ;o)

Nypan sa...

Har haft den i 3-4 år. Det är den jag cyklar mest med, eftersom den också går som pendlarhoj 4 mil om dan.
Kanske ser man mig som åskådare. Jag ör för gammal och ful för att jaga livet ur mig i klunga med anorektiska 29-åringar.

Patrik Skolling Möller sa...

Jag hade tänkt köra Lövsta imorgon, men nu regnar det och rötterna i Lövsta och jag kommer inte överens när det är vått. Speciellt inte i mörker. Hoppas solen kan torka upp lite av vätan imorgon. Annars får det bli safalt eller trainer. Idag blev det i alla fall 2½ mil. Jag var stark.

//Skogling

Johan Mölleborn sa...

Det tråkiga är att Di notten och Silva-lampan kommer funka dåligt ihop. Di nottens vita ljus kommer göra att Silvan känns som ett stearinljus. Silvan är däremot kalas ensam. Di notten kan du ha med som en överbyggd reservlampa.
Nästa vecka har jag också en cross. Då ska vi ut och böga i Lövstaskogarna. Ja jävlar vad härligt!
/J