måndag, oktober 01, 2007

Mullimull med Merinoull

Jag har skrivit det förr, men måste skriva det igen.
Merinull är ett fantastiskt material att ha närmast kroppen vid fysisk aktivitet.
Nog minns man bilder på tjocka farbröder i vita nätundertröjor s.k brynje. Idéen är inte så tokig faktiskt, och till och med riktigt bra om man använder ett material som både tar hand om kroppsfukten ( ja, eller svettet på ren svenska ) men även förmår att värma i vått tillstånd.
Aclima är ett norskt företag, som bland annat tillverkar en "net tröja" i merinoull, som med fördel används närmast kroppen. Tar fint hand om svett, värmer mysigt och luktar inte apa efter användning. Jag är redo för kallare klimat nu, och cykelturer i nån plusgrad, med regnet strilande nerför ryggen. Bring it on!
Som en extra bonus, ser man ut som en kassler i den, om man väljer en lite tajtare storlek. Så nu kan man vara lite raffig för frun en fredagskväll hemma i förorten. Mullimull!

11 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Härligt !

...fast jag har hört från säkra källor att du inte alls gillar regn ? Hur skall du ha det ? :)

//Skogling

Nypan sa...

Jag gillar regn. Det var nog en osäker källa i så fall. Du gillar också regn va?

Johan Andersson sa...

Att ull rockar vet ju alla vi som har vett att uppskatta det. Bra val nypan. Jag har bara ull närmast kroppen, förutom runt sn*ppen, och har bara två cykeltröjor kvar i annat material.
En som jag fick från skogling när vi skulle köra sömnlös, brukar snutta på den när jag saknar honom. Och en spårvägentröja, som jag förvisso inte använder då jag nu kör för LCF.

Nypan sa...

Fast ull är inget nytt material för mig. Tröjan på bilden på framsidan av min blogg, är en gammal ylltröja, förvisso blandad med acryl, men den har hängt med sen 1984 tror jag. Har tdigare använt Icebreaker, men aclimas net tröja är snäppet bättre att svettas i. Aclima har kalsonger också, så den biten går också att lösa :-)

Tobbe Arnesson sa...

Eftersom Johan är en kärring: Kuk.

F.ö. tänker jag köpa på mig en del ullplagg vid första bästa ekonomiska överskott (yeah - right).

Markus F sa...

Trevsamt. Jag letade just efter en undertröja. Och en sak till:
Ullsockor är jävligt bra mot fotsvett. Har nästan gett upp bomullsockor överhuvdtaget. Dom jag har kvar får hänga med tills dom försvinner i tvätten-

Mickegillarcyklar sa...

"Som en extra bonus, ser man ut som en kassler i den, om man väljer en lite tajtare storlek. Så nu kan man vara lite raffig för frun en fredagskväll hemma i förorten. Mullimull!"

:-D

Johan Mölleborn sa...

Har en likadan men med korta armar. Tokigt nöjd med den. Det blir en långärmad innan vintern kommer på riktigt.
/J

Anonym sa...

Japp, mulligt värre. Kör med den långärmade varianten. Den trivs bra i regnet kan jag garantera.

/STEFAN

Haningerox sa...

Var är tröjan inhandlad?

Nypan sa...

Kaijan: Jag har köpt tröjan, eller egentlogen tröjorna eftersom jag har flera olika modeller, av Norvelo ( Snacke Janne )