söndag, juni 10, 2007

Jag börjar bli stel och styv - Projekt 1

Det låter nästan som titeln på en riktigt dålig film, som skulle kunna handla om en 40-åring i nån sorts kris. Skull kunna handlat om Viagra kanske? Eller en berättelse om hur gamla gubben Nyströms kropp hamnat i otakt. Men det handlar inte om nåt av det.
Jag råkade ut för ett I-landsproblem nyligen. Vevlagret på min CX-pendlare hade skurit , ( ISIS - Say no more ), vilket innebar att jag fick tänka om lite gällande cykelval för att ta mig till jobbet. Jag ville inte cykla räser, det är för lyxigt, så valet föll på min Avanti Hammer. Avantin köpte jag hösten 2005 för att börja cykla liter mer MTB. Våren 2006 köpte jag dock min Giant Anthem2, så Avantin har mest fått agera vinterpendlare.
När det väl var dags att börja klä på sig på morgonen, kom jag på att det vore grymt med slicksen på. Schwalbe Jimmy 2.0 i all ära, men på asfalt till jobbet funkar nog Conti super contact 1,3 bättre. På med däcken och iväg.
På hemvägen kom jag på mig själv med att faktiskt tycka om hojen en del. Det flöt på riktigt bra, och väl hemma insåg jag att det med tanke på CX:en s haveri, skulle bli Avantin ett tag framöver.
Johan har vid nåt tillfälle lånta Avantin som "fyllehoj" ( fråga honom gärna hur det kom sig :-), och sen snackade vi en del om bra vintercyklar, och sunkiga billiga framgafflar. Dvs dämpade gafflar som bara gungar och har sig.
Nu ska Avantin få ett nytt liv. Lite styvare än förut. lite stelare men också lite kvickare och användas lite oftare än förut. Fick tag på en billig stel gaffel med fästen för både V-broms och skivbroms. Den ska monteras snarast och efter det kommer Avantin att vara precis som sin ägare. dvs lite stel och styv, men också lite mera snygg, och snabb :-o

7 kommentarer:

Anonym sa...

Samma idé som med min Nishiki. Den blev lite stelare, kanske inte snyggare, men riktigt rapp med bockstyre.

Din hoj kommer atrt bli grum!

Johan Mölleborn sa...

Den kommer sitta som en smäck runt mälaren i vinter.
Förövrigt tänker jag inte berätta för nån att jag låste min hoj hos dig, fast nycklarna låg hemma. :)
/Big

Nypan sa...

Ha ha ha Nej gör inte det, så ska inte jag berätta om din min när du sekunden senare upptäckte det.

Patrik Skolling Möller sa...

Då är du nästan lika tuff som jag är då. Fast jag är lite tuffare med stålgrejer... ;o)

//Skogling

Nypan sa...

Stål är aldrig tuffare än polerad aluminium. Aldrig sa jag.

Patrik Skolling Möller sa...

Dricker du öl ur aluminiumburk också ? Så typiskt dig... ;p

Nypan sa...

Nej till öl gäller glas. Har dock hört talas om en del hässelbyare som dricker "ful-öl" ur aluburk. Såna där 7,5 or, som mest är till för att dämpa ångest.