fredag, mars 09, 2007

Achel -> Arsel?


Idag på lunchen tog jag en promenad. Det var en sån där härlig promenad som resulterar i att jag står på systembolaget på regeringsgatan och har svårt att välja ut vad kvällen skall erbjuda mig, i form av ett gott öl.

Systembolaget på regeringsgatan har ett svårslaget sortiment. Till min förvåning hade dom just nu dessutom som "tillfällig nyhet", Trapist ölet Achel. Både Brun och blond. Den finns vanligtvis i beställningssortimentet, och därför har det inte blivit av att jag smakat den ännu, även om den går att hitta på en del pubar / krogar med bra sortiment av belgiskt öl.

När jag snackade med Johan på eftermiddan, så garvade han, och sa"Arsel"! Det låter ju som arsel!

Det var då jag kom på att jag faktiskt inte var riktigt säker på hur man uttalar det, och hoppas innerligt att det svenska ordet "arsel" på intet sätt är förknippat med "Achel"

Time will tell, if its heaven or hell!


5 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag har hållit mig från öl och vin i 10 dagar nu och det syns fanemig på kroppen redan.
Men jag tar igen det på Mallis. Eller inte. Jag lär väl få cyklabort hängpattarna som blir av San Miguel på deen där ön.

//Skoglin

Nypan sa...

Öltuttar, det är finfina grejer på oss gubbar:-0

Markus F sa...

Från den andra sidan av ölspektrumet så vill jag tillägga att den Löwenbräu som numera finns på systemet INTE är bryggd av äckel-Spendrups utan är riktig tysk.. Inte från München, men dock tyskbryggd. Jag drog i mig sex burkar i torsdags för att fira ny-cykeln.

Nypan sa...

Det var roligt att höra Markus!Tyskarna är bäst i världen på Lager, ( tillsammans med en del jänkare och tjecker ) En fin tysk lager är nåt helt annat än spendrups "kiss-öl". Nu måste jag inföskaffa mig en tysk Löwen och lägga på kylning. Om jag fick bestämma, så fanns även Salzburgs stolthet "Stiegl" i sverige.

Markus F sa...

Stiegl kommer till Sverige. Kneecaps kompis uppe i Åre har agenturen och dom tänkte lansera "Radler" till sommaren.. Vi får säkert provsmaka.