tisdag, oktober 22, 2013

En kort runda med crux -utan krux

Ett krux kan liknas med synonymerna "hinder", "svårighet", "stötesten", "problem" etc.
Bland det bästa som finns är att slänga sig upp på en cykelcross och ge sig ut på stigar och grusvägar för att sladda runt ett par timmar eller ett par mil. det blir som en bra blandning av landsvägscykling och MTB under förutsättning att man har grejer som fungerar för ändamålet ( som allt annat förstås )
Har väl insett att min nuvarande cross är en storlek för stor. Riktigt bra ram men är den för stor, så känns det lite obekvämt efter en stund och då försvinner glädjen och suget.
Bestämde mig för att sälja av den ramen och köpa en ny som klarar både hinder och svårigheter. Vad passar väl då bättre än en Crux?!
Och den här blev nog helt rätt i storlek för det jag ska ha den till, dvs sladda runt på järvafältets grusvägar och lite stigar mm.
Med lite hjälp av Markus på Alviks cykel som med van hand och rätt verktyg pressade in lagrena, var resten ett rejält kvällsjobb att flytta över. Intern vajerdragning fick mig att bita ihop ibland när svordomarna var på väg fram, men annars gick det väl ganska bra att få ihop den.
Kort provrunda igår och innan mörkret blev för mörkt och kylan för kall så kunde jag nog konstatera att det inte var nåt större krux med min nya crux.


tisdag, oktober 15, 2013

På hösten börjar livet

Om man som jag är född på hösten och i självaste oktober månad, så har man ett speciellt förhållande till hösten.
För oss startar nämligen livet på hästen och vi höstbarn får nåt speciellt i blicken när vi ser träden löv förvandlas från gröna till gula och röda. Vi lever upp när vi tar ett djupt andetag av den nu något kyligare och fuktiga luften. Vi njuter lite extra när det frasar under skorna av de löv som fallit från träden och vi njuter av att vara utomhus lite extra.
Eftersom jag som sagt är ett oktoberbarn så firades jag i lördags med både sång och mat innan jag somnade i soffan vilket jag i och för sig brukar göra. Den här gången var det nästan morgon innan jag vaknade till och jag misstänker att familjens extra present till mig var att låta mig ligga kvar i soffan som en stor och gammal klump.
Söndagen bjöd dock upp till dans eller åtminstone långpromenad med yngsta sonen och söta frun.en långtur på Järvafältet som lockade fram cykellusten i mig. I år har det inte blivit mycket cykling och cyklar man inte så tappar man ibland lusten. Man blir lite lat helt enkelt.
När vi kom hem från promenaden satte jag mig på en pall och funderade en stund över om jag skulle cykla och vad jag i så fall skulle ta för cykel och var jag i så fall skulle cykla.
Det var ju perfekt läge för en crossrunda men med en demonterad cross pga lite uppgradering, fick jag till sist för mig att jag faktiskt skulle unna mig en helt vanlig men hederlig landsvägsrunda.
Klädde på mig min finaste nya långärmade TORM tröja som jag fick i present när jag fyllde år i veckan och satte riktning mot Bro. Bestämde mig för att köra Bro, Håbo-Tibble-I1 och hem vilket ger en runda på nästan prick 7 mil. Det blev en jättefin runda med gott sällskap av mig själv med fokus på att bara rulla fint och skönt. Ryggen kändes bra efter ett tag, men så är det ju med ryggen och mitt diskbråck som jag inte känner ont av efter en stund i sadeln och det blev ett bra slut på en bra helg.

Det blir en bra höst.

Granskog Järvafältet

 Mr. Crisp

måndag, oktober 07, 2013

Mittemellan allt?

Hösten är en ganska skön årstid brukar jag normalt tycka.
I år vetefasen om den har varit sådär jättebra, utöver en del av september som var ganska varm och fin.
Sen smällde det till och blev skitkallt istället. Har roat mig med att cykla till och från jobbet, köra nån enstaka crossrunda och MTB runda på helgerna och prövat på att dricka öl så fort tillfälle ges. Det hör också livet och hösten till inbillar jag mig.
Att ta tag i saker.
Jag har haft ont i ländryggen i ett halvår minst men dragit mig från att göra nånting åt det. Vill ju inte börja med att gå ett par gånger till en kotknackare eftersom problemet kan bli värre, eller bara tillfälligt lindras.
Tog mig i kragen i september och gick till läkaren med efterföljande magnetröntgen som jag fick svar på idag
Och man får tacka för kaffet eller vad man ska säga när man fått diagnosen konstaterat diskbråck.
Så nu får vi se vad det blir utav det. Men jag är övertygad om att varken cykling eller öl är skadligt så jag fortsätter väl med det tillsammans med det som läkarkåren kommer fram till i form av rehab osv.

Lövsta . Ibland är det bara så bra. 

Järva. Ibland är det onödigt bra.

Magnetröntgen. Det är säkert bra.